Depressie en acné

Standaard

Naar aanleiding van een stukje over het verband tussen acné en een depressie in de Telegraaf schrijf ik deze log. Op de website van de Telegraaf kwam het artikel ook te staan, waarna er vele -in mijn ogen- misplaatste opmerkingen werden geplaatst. Om even een voorbeeld te geven: “Dan moeten die ouders van die jongeren geen vet varkensvlees geven aan hun kinderen, zoals spek op brood, kookworsten bij de maaltijd en spekvet enzo daar komt het door.” Je zou die mensen toch wat..

Gemiddelde tot ernstige acne is voor velen een serieus probleem dat kan leiden tot psychische problemen als depressie en een negatief zelfbeeld. Deze mensen moeten steeds behandeld worden door een arts.” Feit. I mean, in deze maatschappij draait het voornamelijk om het uiterlijk. Wat als je je voor je uiterlijk schaamt, en je al zoveel middeltjes hebt geprobeerd, maar het allemaal niets uithaalt?

Om terug te komen op het artikel uit de Telegraaf, genaamd “Puistjes maken jongeren suïcidaal”. Toen ik de krant las viel mijn oog direct op het artikel. In de krant zelf stond er een uitgebreider stuk geschreven, iets wat helaas niet op de website van de Telegraaf staat. “Van tieners met ernstige acné heeft een derde overwogen zichzelf te doden, 13 procent deed daarwerkelijk een poging.” Dit is schrikbarend, maar het zet je wel aan het denken. Ikzelf kamp al jaren met acné, en blij word ik er niet van om het zo maar te verwoorden. Er zijn natuurlijk ergere dingen, maar wanneer je kampt met acné besef je dat niet zozeer. Bovendien treedt acné op tussen je 12e en 18e jaar. Dit zijn ‘de jaren’ van je leven, als je je ouders moet geloven. Iedereen gaat uit, gaat met het andere geslacht om, enzovoorts. Allemaal dingen die heel normaal zijn, maar voor mensen die acné hebben is dit niet leuk. Je wilt het liefst je gezicht verbergen, zodat niemand de ellende hoeft te zien. Ik kan best begrijpen dat acné tot een depressie en/of zelfmoord kan leiden. Vooral als je vrienden om je heen er geen last van hebben en zij wel vrolijk zijn.

Conclusie: een verband tussen acné en een depressie is er wel degelijk. Het hoeft niet per definitie zo te zijn dat als je acné hebt, je direct een depressie moet hebben. Het verschilt per persoon, net zoals de werking van bepaalde producten ook verschilt per persoon.

Bron: Gezondheid.be
Het artikel op Telegraaf.nl

30 gedachtes over “Depressie en acné

 1. Ik heb er al 4jaar last van.. eerst begon het niet zo erg maar het werd steeds erger.. nu is het nog steeds heel erg..

  Ik word er soms wel een beetje depresief van,,
  ik durf serieus mensen niet meer aan te kijken!
  Geloof niet dat er ooit een leuke jongen me leuk kan vinden..
  want het is toch een afknapper..

  Nu ga ik aan de pil. maar niet aan diane35 maar aan Microgynon30.. wat waarschl niet gaat werken want het is er niet speciaal voor.. en het kan het ook nog verergeren..
  OMG DAT zou erg zijn!

  sorry ik moest dit gewoon ff kwijt;)

 2. ja ik heb sinds een jaar ook last van acné, en ik ben nu 18 en dacht dat ik er acnéloos doorwasgekomen, maar de dag voor ik 18 werd begon het allemaal. in het begin vond ik niet zo erg, ik dacht, hup uitdrukken en ze zijn weg, maar integendeel er kwamen er steeds meer en meer, en de puistjes namen toe en mijn zelfvertrouwen slinkte met de dag. ik heb er nu bijna een jaar last van en ik ben er soms een hele dag aan het denken, kvind dit gewoon de pest, ik pak pilletjes en zo, maar dat brengt heel weinig op. ik voel me zo leeg echt energieloos, hopeloos. ik kom veel minder buiten ook, ik voel men leven soms zo nutteloos, grtzz, thx…

 3. He John, ik weet precies hoe je je voelt. Mag ik vragen welke producten je nu gebruikt voor je huid? :-) En zit er niet aan!! Daardoor wordt het alleen maar erger. Succes ermee en onthoud dat je niet de enige bent!

 4. Hallo mensen,

  Ik heb ook altijd veel last gehad van acne en echt van alles geprobeerd maar niets hielp. Maar er was 1 ding wat WEL hielp! en dat is paarden melk! Klinkt raar maar dat helpt echt!! En tegen een heleboel andere dingen. Ik ben er nu al heel wat jaren vanaf maar heb absoluut nog geen zelfvertrouwen.

  Hoop dat jullie er iets aan hebben! Want het werkt echt!!

  • Ik heb een keer een paardenboer over de paardenmelk horen praten en die zij ook dat het hielp idd, maar dat helpt dus ook echt goed? Ik ben echt hopeloos! :S
   Waar kan je die melk krijgen? Groetjes

 5. Ik heb het ook acne gekregen op mijn 18 de :( tot mijn 18 de had ik er geen last van. Ik ging op mijn 17 de naar de zonnebank+ik gebruikde foundation.. Op zijn tijd kreeg ik mee-eters wat ik dus uitkneep omdat ik hoorde dat ik het uitmoest knijpen en dat het anders nooit weg ging.. In tegen deel ging het ontsteken en als vervolg heb ik acne gekregen.!!!! :S:S:S:S ERG.!
  nu gebruik ik geen foundation+poeder meer verder ben ik naar de dokter geweest en als advies heeft ze mij gegeven dat ik mijn gezicht alleen met water moet wassen en dus niet met zeep. Verder heb ik een zalfje gekregen dat ik elke dag op het gebied waar acne bevind(dus waar ik de mee-eters uitgeknepen heb) op te smeren. En van puisten afteblijven. Verder heeft ze me doorverwezen naar een schoonheidsspecialiste. Maar het is moeilijk om een ervaren schoonheidsspecialiste te vinden. Nou heb ik een vriend en zijn moeder is schoonheidspecialiste.. Hij zegt tegen mij dat ik geduld moet hebben en er niet aan moet zitten.. Verder heeft zijn moeder geadviseerd om niet naar een schoonheidsspecialiste te gaan:S omdat het littekens kan ontstaan en als ze niet zorgvuldig ermee omgaat er nog meer puisten kan ontstaan.. Ik denk dat ik ga proberen om nergens aan te zitten en elke dag mijn gezicht te wassen.. Wat ook helpt verminderen is om een creme te kopen bij de drogisterij.. Genaamd Celltone kost 75 euro.. Het helpt littekens te verwijderen en ook helpt het om puisten te verminderen. Ik gebruik het nu omdat ik het van een vriendin had gehoord en ja het is heel duur.. Maar het helpt wel.!! Verder heeft mijn moeder mij geadviseerd om citroensap er op te smeren. Maar dat doet vreselijk pijn maar ook dat helpt..!! Nadat alles weg is en je hebt nog littekens over kan je een masker maken met yogurt+carbonaat en op je gezicht smeren. Dat helpt om littekens te verwijderen.. Ik had er zelf last van omdat ik het uit ging knijpen. Maar let er wel op dat je dat alleen kan doen als al je puisten weg zijnn.. anders veroorzaakt het puisten.. Verder klinkt het raar misschien maar ik kan juist niet in de zon zitten.. Het lijkt net als of het dan erger wordt mijn gezicht.. Ik moet echt mijn gezicht met koud water wassen. Als k het met warm water doe.. heeft het alleen maar negatieve gevolgen. Ik was mijn gezicht nu met een merk wat je bij de kruidvat kan kopen genaamd Olaz-facewash. Dit doe ik voor het slapen gaan. ’s morgens was ik mijn gezicht gewoon met koud water en doe er een beetje dove(dag creme) op heel klein beetje anders wordt het weer te vettig. Als ik weer thuis ben na werk of school was ik weer direct mijn gezicht en doe er daarna Celltone op (helpt voor puisten verminderen. En als ik ’s avonds ga slapen peel ik het met Olaz face-wash en doe er weer celltone op. Als ik dit niet dagelijks doe wordt het erger.. Ik kan het alleen zo bestrijden.. Ik kan het niet voorkomen maar je kan het wel bestrijden.. En ik weet het het is heel erg.. Zelf ben ik heel ijdel en mijn uiterlijk was mijn alles.. Nu dat ik geen make-up en zo gebruik voel ik me onzeker :(( maar het moet weggggggggggggggggggggggggggg ik word gek

 6. ik kan me in deze tekst inleven, wat acne toch kan doen met je leven! het is maar net hoe je er zelf tegen overstaat en of je er nuchter onder blijft, maar ik ben er depresief door geworden, ik ben nu 18 en 2 jaar geleden begon de ellende, mijn vrolijke persoonlijkheid verdween er totaal door, ik ging niet meer uit en probeerde mijn gezicht zo veel mogelijk te verbergen door middel van een dikke make up laag wat als een masker voelde voor me , maar uiteindelijk werd het daar alleen maar erger door en me gezicht was een grote puinhoop, en in me hoofd het zelfde. ik kon er niet meer van slapen, en telkens bang wat mensen van me dachten ze zagen me vast als een monster en lachte me uit.Ik blijf nog steeds het liefst binnen wat natuurlijk mijn probleem niet oplost, ik heb me totaal afgesloten waardoor ik mijn sociale contacten verloor gewoon allemaal door die onzekerheid. ik ben soms zo jaloers op andere die gewoon vrolijk opstaan smorgens, d littekens in mijn gezicht zijn grotendeels blijvend en moet ik me leven lang bij me dragen, met die gedachte word ik gek! Een chemische peeling of laserbehandeling lijkt voor mij een uitkomst, alleen ik heb het geld er niet voor en betwijfel of mijn probleem er mee opgelost zal zijn. Ik zie het leven op dit moment niet meer zitten, ik ben 18 ik hoor uit te gaan, leuke dingen te doen met vriendinnen, en te genieten van me leven. maar nu zie ik er elke dag alleen maar tegenop, en hoop ik dat ik onherkenmaar of onzichtbaar rond kan lopen.

  Ik ga nu naar een psychiater en hoop dat die in ieder geval de rommel in me hoofd kan opruimen, zodat ik mezelf ga accepteren. Voor alle mensen die ook acne hebben, zou ik adviseren leuke dingen te blijven doen en te zorgen dat het niet je leven beinvloed.

 7. heey, ik ben nu 17 jaar en heb nu 2 jaar last van erge acne het begon op mijn gezicht en is doorgegaan naar me rug/borst ik word dagelijks helemaal gek .. elke dag kijk ik opnieuw in de spiegel.. is het al minder geworde?? nee?? godverdomme weer een kut dag.. ik ben egt jalours als ik naar iemand kijk die gewoon helemaal nix op ze huid heeft helemaal glad terwijl hij er niets voor hoeft te doen en wij stressen hem dood..
  meisjes ben ik altijd gek van geweest maarjaa wie wil nou een puistenkop als vriendje..me vrienden hebben allemaal een gave huid soms kijk ik om me heen en denk ik dat ik de enige ben ofzo.. ik word er agressief van ik krijg gekke gedachtes en loop altijd rond met een chip in me kop zodra iemand 1 ding verkeerd zeg …. ik krijg haat aan iedereen ik weet niet meer wat ik moet doen soms denk ik dat ik gek aan het worden ben.. zelfs de mensen waar ik van hou ga ik slecht behandelen ik voel me egt een klootzak maar dit ben ik helemaal niet maar ik heb een schild om me heen die zegt FUCK IEDEREEN
  ik blow nu ook anderhalf jaar elke dag dan denk ik er teminste niet aan maar voor de rest denk ik elk uur van de dag aan die kut dingen.. normaal ben ik een vrolijk sociaal behulpzaam aardige jongen.. maar nu ben ik Agressief levensmoe ongelukkig vol met haat. soms wil ik me gewoon voor iedereen verstoppen mezelf totaal afsluiten en gewoon weer naar buite komen als ze weg zijn.. ik ga hier kapot aan ik verkloot me hele leven alleen nog is door die kut dingen wie kan me helpen? ik word gek

   • Dat ken ik nou ook… ik ben bijna 21, en ik zit vol met puisten. Heel mijn gezicht zit vol. En het gekke is, alleen maar aan de zijkanten. Als ik foundation wil gebruiken (ja ik weet dat het slecht is, maar wil niet met een hoofd vol met puisten naar mijn werk!) dan raken al die puistjes zo uitgedroogd en komen er van die lelijke droge korstjes op… :( Ik heb ook niet zoveel vrienden en met dit erbij word je ook niet echt vrolijk….

 8. Ik heb ook heel erge last van acné gehad. Ik durfde niet meer naar school (ging wel, omdat het moest van mn ouders), ging (& ga nog steeds) veel minder uit dan vroeger door mn acné en ik verborg het door mijn haar langs mn wangen te laten vallen. Ik werd er echt heel ongelukkig van & heb zelfs op een avond tegen mn moeder gezegd dat ik dood wilde. Ik vond het zo erg! Toen heb ik besloten om naar de huisarts te gaan. In eerste instantie dacht ik dat deze niet veel voor me zou kunnen doen, maar dat bleek niet waar. Ik kreeg medicijnen (tetracycline, differin gel & de diane-pil) voorgeschreven. Eerst werd het nóg erger dan het al was..In die eerste maanden van de behandeling dat het dus nog erger werd, heb ik ongeveer elke avond in bed liggen huilen. Ik werd er echt heel ongelukkig door.. Ik heb tegen een aantal mensen verteld dat ik naar de dokter geweest was en medicijnen had gekregen en dat ik er echt mee zat, maar veel mensen zeiden dat het wel overging en dat ik me niet zo druk moest maken. Aan zulke dingen heb je niks als je midden in deze huidziekte zit. En het is ook niet waar! Als je chronische acné hebt gaat het niet zomaar over & moet je er echt wat aan laten doen. Mensen raken vaak door de war met JEUGDPUISTJES. Dit is totaal wat anders dan echte acné. Mensen maken opmerkingen als krentenbol & denken daarmee grappig te zijn. Gelukkig zijn de medicijnen daarna aan gaan slaan en ben ik nu totaal van mn acné af. Wel heb ik nog steeds littekens. Hier zit ik ook nog heel erg mee, en daarom verberg ik ook nu nog steeds de rechterkant van mijn gezicht met mn haar. Ik word er gek van mijn gezicht altijd maar te moeten verbergen & ik wil dat ook echt niet meer, maar ik durf die littekens echt niet te laten zien.. Ik hoop maar dat ze ooit over gaan & ik wil iedereen die last heeft van acné het advies geven om echt naar de huisarts te gaan, want met middelen als Clearasil of Dr. v/d Hoog kom je er echt niet…

 9. Pingback: Jongeren vinden acné erger dan diabetes « Over acné

 10. Hey luitjes.

  Ik heb zelf middelmatig last van acne, soms wat meer andere keer wat minder. k probeer ook altijd me te verbergen en zo min mogelijk meisjes te treffen in het open daglicht. sta dan ook liever op donkere plekken dann plekken met vol licht waar je puistjes dan beter zichtbaar zijn. Ik heb weinig zelfvertrouwen hierdoor, mensen zeggen t maakt helemaal niks uit, maar voor mij wel, Het is dan ook moeilijk om zelfverzekerd op een meisje aftestappen, maarja hopelijk ben ik der snel van af, ben al 18 namelijk, maarja BOYS AND GGURLs keep the FAITH! .

  Groeteen Nono x

 11. Ik heb ook erg last gehad van acne.
  niet te lang gelukkig ik ging naar een huidtherapeute je zou wel dneken watduuur.
  maar het zat in ons verzekerings pakket en kregen het vergoed en ik ging aan de pil de diane.
  en ik ben er nu al heel wat jaartjes vanaf!!
  hoop dat jullie hier wat aan hebben liefs

 12. Pfff. Net m’n mavo-diploma gehaald wil je je storten op je toekomst krijg je één lelijke puist op je kin. ”Ach, een jeugdpuistje, even uitknijpen en dan verder”. Dit dacht ik ook, tot ik langzamerhand doorhad dat ik er niet zo makkelijk doorheen zou komen. Eerst wat puisten op m’n kin en m’n linkerwang, het zijn gewoon jeugdpuistjes denk je bij jezelf. Ik was net 17 geworden, acné-periode? Die was ik allang voorbij. Maar nee, ik stapte over op agressieve ”zuiverende” scrubs die me wel van m’n puistjes af zouden helpen. Maar ik ging naar een nieuwe school, terwijl mijn acné steeds erger werd. Kom op dacht ik bij mezelf, naar een nieuwe school met zo een hoofd? Toen het schooljaar begon werd het erg, toen werd m’n gezicht een waar slagveld. Op m’n linker én rechterwang gruwelijk lelijke pustels. Je kin ziet er niet beter uit, en je moet je nog scheren ook, als man. Ik was stil in de klas, durfde mensen niet eens aan te kijken, je bent een tiener, je staat net in je leven, jeugdliefdes, lekker in de kantine eten of op het schoolplein dollen met je vrienden zat er niet in. Toch heeft het jammer genoeg bijna vier maanden geduurd voor ik naar de dokter stapte. Ik kreeg een vloeibaar antibioticum voorgeschreven. Ik ben nu ruim drie maanden acné-vrij. Maar die littekens zijn bijna net zo erg. Het doet me pijn, waarom moest dit mij overkomen? M’n gezicht moet ik eerlijk toegeven ziet er stukken beter uit, maar die rode vlekjes blijven best een lange tijd, en dat voelt toch als een zware na-klap. Ik wil iedereen meegeven; GA OP TIJD NAAR DE DOKTER, EN ZIT ABSOLUUT NIET AAN JE ACNE! Ik gebruik momenteel een paar producten van Vichy. Ik kan deze eerlijk gezegd aan iedereen aanraden, prijzig zijn ze, dat wel. Maar goedkoop is duurkoop mensen. Iedereen die acne heeft, hou vol! Dit kan niet eeuwig doorgaan, ook al lijkt het zo. Er zal een periode aanbreken waarop je acné-vrij bent, en dit voelt verschrikkelijk bevrijdend, ook mentaal.

 13. hey heb ook erg last van acne op mijn 14de begon al de ellende ik had ook ervoor gehad ma ni zo erg als nu ik durf mense gewoon nimeer aankijke durf nimeer uitgaan waardoor ik al mijn contacte me mense en vriende verlies voor mij is het leve nu school thuis school thuis en da wast mijn ouders zeure wrm ik altijd thuis blijf en natuurlijk als gevolg ruzies probleme met de familie probleme met school soms word ik zo depressief en word het zo erg da ik gwn geen levenslust nimeer heb

 14. Ik ben een meisje van 15.
  Ik heb er ongeveer 2 jaar last van. Maar ik heb het alleen op mijn voorhoofd en kin. Alleen ik word er ongelukkig door. Ik heb nog nooit verkering gehad. Soms lig ik huilend in bed, wensend dat de acné overgaat.

  Ik heb al 4 verschillende zalfjes gehad van de dokter. Niks helpt. Ik wil er heel graag vanaf. ik was mijn gezicht 2x per dag, ik drink 2 liter water per dag. Help me please!

  • Hee lief meisje van 15,
   Ik heb hier een paar tips:

   In sommige gevallen ligt het gewoon genetisch bepaald dat je veel puistjes hebt, maar dit kan je verminderen of misschien zelfs helemaal wegkrijgen door deze tips op te volgen.

   Je hebt ten eerste een sterk uithoudingsvermogen nodig om dit dieet te volgen als je veel van snoepen en vet eten houdt.
   -Geen melk drinken!
   Geen chocola!
   zo min mogelijk suiker en vetten, witbrood. Zo gezond mogelijk dus…
   Suiker->vet->talg->puistjes…
   Melk en chocola zijn de ergste boosdoeners.

   -Ga in de pauzes op school niets kopen of aannemen bij de supermarkt

   -Zalfjes en dergelijke kun je beter maar niet gebruiken( kan uitdrogend effect hebben op de huid etc. wat voor een minder gave huid zorgt)

   -Gezicht inderdaad goed wassen
   En blijven 2 liter/dag water te drinken

   Fruit eten, bruinbrood geen wit, en genoeg groente, vitamines.

   – de puistjes zo min mogelijk aanraken( zorgt voor extra bacteriën die de bultjes nog meer infecteren)

   Veel succes!!! En plezier met je mooie gave huid als je het voor elkaar hebt ;)

   @

   • ik weet het !! van mij zeggen ze dat ook , ik lach er dan mee maar vanaf ik thuis ben begin ik super hard te wenen :( xxxxx

   • Wat wel een goeie is om te onthouden: de mensen die je belachelijk proberen te maken zijn vaak zelf heel onzeker en houden op den duur minder goede vrienden over. Ik loop nu al 13 jaar met acne rond en ik ben er uiteindelijk een beter mens door geworden omdat ik vrienden heb die dat niet eens meer zien. Ik heb zelfs een hele leuke relatie!
    My point: het komt vanzelf goed, laat je niet uit het veld slaan!

    Gr jerome

 15. Hallo beste mensen,

  Ik heb ook erg veel last gehad van acne. En wel van mijn 13e tot mijn 21ste. Ik ben nu 33, en merk nog steeds de in-packt van acne van toen. Ik zeg wel eens dat ik gehandicapt ben op het gebied van de liefde. En heb hier nog steeds ernstig last van op psychisch gebied. ‘Je ziet er nu niks meer van’ zeggen mensen vaak. Ik zie er nu dan ook anders uit dan toen,… maar mijn negatieve zelfbeeld ben ik nog lang niet kwijt. sterker nog,.. het word alleen maar erger.
  Om van de acne af te komen heb ik -zoals vele mensen- van alles geprobeerd, en niks helpt! MAARRR!!….. er is zeker iets wat erg goed helpt. En dat is paardenmelk. En nee,.. ik heb geen tiepvaut gemaakt;-) Er zijn erg weinig boeren die dat doen -dus je moet echt zoeken- maar de melk is voor heeel erg veel dingen goed. En zeker het proberen waard.

  Hoop dat iemand er baat bij kan hebben!

  Groeten!

 16. Hallo,

  Mijn naam is jerome, ben 22 jaar (man) en heb al +- 10 jaar last van heftige acne. De eerste 3-4 jaar kon ik er nog mee leven, omdat ik mezelf steeds inpraatte dat het volgend jaar wel weg was…. Helaas kwam dat moment nooit. Nu ben ik 10 jaar verder en ben mentaal een wrak. Gelukkig heb ik een vriendengroep waar je U tegen zegt, maar maar mijn zelfbeeld blijft onveranderd. Ik denk iedere dag heel negatief over mezelf. Dat zou ik graag anders willen, maar iedere keer als ik een stap in de goede richting doe val ik steeds weer terug. Dit heeft ook grote invloed op mijn school carriere en relaties. Ik wordt er ronduit GESTOORD van. Ik zou t liefste willen dat morgen alles weg was en mijn energie terug kwam. Damn, wat is acne toch KLOTE.
  Sorry ik moest even mijn frustratie kwijt!

 17. heyy

  ik ben een meisje van 14, heb veel acne, op mijn voorhoofd en kin.
  op school zeggen mensen, heey jij hebt veel puisten, dan zak ik het liefst door de grond.
  kword er helemaal gek van:(

  xxx

 18. ik heb al zon 3 jaar last van acne en ik kan er echt niet meer tegen,ik ben nu 15 en het enige waar ik aan denk in een dag is dat ik lelijk ben en vanaf iemand naar me kijkt wil ik gewoon mn gezicht verstoppen en het is zo frustrerend, ik kan gewoon van niks meer genieten … ik gebruik al een maand zwaardere (na 3 maanden lichtere) antibiotica en epiduo zalf, er is al wat verbetering, epiduo is wel goed. Maar ik wil het gewoon weg ik wil/kan het niet meer :'(

  • Ik ben nu al 30 dagen gestart met roaccutane, echt een aanrader als je voor goed van je acne af wil. Na jaren van een minderwaardigheidsgevoel, ben ik blij dat dit me is voorgeschreven. Laat je niet afschrikken door de bijwerkingen, want die zijn het echt waar, en helemaal niet ZO ernstig.

 19. In groep 6 op de basisschool kreeg ik voor het eerst acne. Dit was echt heel naar, want ik ben toen heel erg onzeker over mijzelf geweest. Nu zit ik in de vierde klas van de middelbare en heb nog steeds last van acne. Ik heb altijd gehoopt dat ik op mijn 16e verjaardag eindelijk verlost zou zijn van de acne… Net een week voor mijn 16 verjaardag had ik gewoon bijna helemaal GEEN puistjes of wat dan ook, maar precies de dag na mijn 16e verjaardag zat ik er weer onder. Het doet mij zoveel pijn dat ik nooit een keer tevreden in de spiegel kan zeggen “wauw mijn huid ziet er echt goed uit vandaag, ik zie er goed uit vandaag!”. Ik loop nu al jaren met acne en heb van alles geprobeerd om het weg te krijgen. Soms had ik een maand niks! maar daarna begon alles weer opnieuw… Ik heb het geaccepteerd en er bij stil gestaan dat het niet anders is… Maar nu op dit moment breek ik, want ik ben er echt helemaal klaar mee.. Ik wil gewoon een acneloze huid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s