Vitamine A-zuur

Standaard

Sinds een maand gebruik ik een vitamine A-zuur creme, gekregen van de dermatoloog. Tevens adviseerde hij me een gezichtsbruiner aan te schaffen, dit zou m’n huid goed doen (i.c.m de creme). Het jammere is dat de creme erg uitdroogd waardoor m’n huid lichtelijk geirriteerd en pijnlijk is. De droogheid is verholpen door de fijne dagcreme van La Roche Posay – Effaclar H, maar de irritatie bleef. Ik weet niet waardoor het komt, misschien omdat de vitamine A-zuur een lichte peeling is waardoor de bovenste laag van je huid wordt afgeschraapt, als het ware. Daarom ben ik gestopt met de gezichtsbruiner.. Misschien start ik er opnieuw mee als ik gestopt ben met de vitamine A-zuur.

Anyway, ik kan niet zeggen dat ik de vitamine A-zuur geweldig vind. Het werkt in mijn ogen niet voldoende om ermee door te gaan. Ik heb half januari een afspraak bij m’n dermatoloog en tot die tijd zal ik het wel blijven gebruiken, maar tevreden, nee.

Een gedachte over “Vitamine A-zuur

  1. hoi,

    Ik ben natuurlijk geen dermatoloog maar heb vitamine a zuur in de variant van acid a creme een paar jaar gebruikt. In de bijsluiter staat dat je met dit product in combinatie met zonlicht heel voorzichtig moet zijn en dat je minstens factor 30 moet smeren (ook in de winter) omdat je huid veel gevoeliger is voor zonlicht. Vind het dus raar om te lezen dat een zonebruiner in combinatie met acid a creme wordt geadviseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s