Roaccutane, na bijna 4 weken

Standaard

Hier weer eventjes een update wat betreft de roaccutanekuur die ik momenteel volg. Hier puntsgewijs de resultaten/bijwerkingen en tot slot twee foto’s die overigens niet heel duidelijk zijn en bovendien niet bepaald een goed beeld geven van mn huid werkelijk. Het lijkt minder op de foto’s.

 • Ik ben tot nu toe erg tevreden over de Roaccutane, ondanks alle negatieve verhalen die je vaak tegenkomt als je “Roaccutane” googled.
 • Ik ben ongesteld, dus nu is m’n huid op z’n ergst.. Het viel me erg mee.
 • Puistjes kwamen wel op, maar zetten niet door wat erg fijn is.
 • Wat betreft de bijwerkingen heb ik van de volgende last: (af en toe) hoofdpijn, meer last van m’n lippen (heb via www.roaccutanekuur.nl 2 tubetjes Aquaphor besteld), rugpijn & (over)vermoeidheid.

Hieronder volgt de foto van beide wangen, aangezien het gek genoeg niet op m’n voorhoofd zit. M’n acné is dus duidelijk verergerd (mede door de ongesteldheid), maar het komt helaas niet zo goed over op de foto.

M'n huid na bijna 4 weken roaccutane

Ik moet a.s dinsdag weer terug naar de dermatoloog.. Ik ben benieuwd. Overigens, naar een reactie van Thijs, ik slik Isotretinoine, geen officiele medicatie van Roaccutane. De bestandsdelen zijn exact hetzelfde.. Het is net zoals de Diane35-pil met zijn neppe variant (degene die wel dezelfde bestanddelen bevat) ‘cyph eth’, in het kort.

[Editted @ 08-01-2008, 20:56h]

Advertentie

14 gedachtes over “Roaccutane, na bijna 4 weken

 1. De ene foto is niet te zien;) Of hoort hij zo klein te zijn?! Ik ben nu 1 week en 1 dag bezig met de Roaccutanekuur en het is bij mij ook duidelijk verergerd. Inderdaad, ze zijn niet zo groot en ”fel’ meer. Hoop trouwens wel dat er een verbetering komt en dat ik niet voor niets dit heb gedaan als het toch niet weg gaat……

 2. Is Isotretinoine hetzelfde als Roaccutane trouwens?

  Ik slik nu 2 capsules van 20mg per dag, maar is dat trouwens niet te weinig?? Ben 1.90m en weeg 85…

 3. Ik heb m’n post aangepast, het klopte niet helemaal nml! Gebruik al bijna 4 weken roa. Ik slik ook isotretinoine (zoals ik nu in mn post heb staan), kreeg ook niet de echte Diane35-pil mee…
  Als je die 40mg hebt voorgeschreven gekregen lijkt me niet dat het te weinig is, ook al slik ik 30mg (1.77m en 64kg)
  De foto doet het nu wel :-)

 4. Ja heb het gezien;).

  Bij mij vind ik het zo erg op mijn kin weet je, want m’n baard groeit ook wel en het is zó lastig om te scheren dat ik het soms gewoon niet kán doen vanwege die dingen. Echt zo vervelend maar ja, hopen dat het maar effect heb want wil er zo snel mogelijk vanaf, zet jij nog wat vaker een paar foto’s erop?? Wil wel weten hoe het bij jou verloopt;)

 5. Naja kijk het vreemde is wat ik ook doe, of ik ze nou wel of niet uitknijp ze blijven toch ff een tijdje zitten als kleine vlekjes (een paar zijn bijgetrokken, anderen zitten er nog wat langer). Hoop dat dat ook door die roaccutane weg gaat.

 6. Ik heb de Slakkengel van de Tuinen gebruikt, werkte echt super! Moet je m’n blog daarover maar even opzoeken :-) Vorige week waren die potjes in de aanbieding, voor de helft, EUR 13,99 geloof ik!

 7. Ik ben zo blij dat ik niet de enigste ben die dit heb, ik schaam me dood :-(, ik durf mensen niet rechtstreeks aan te kijken, ik ben héél erg onzelfzeker, ik gebruik echt véél smink (het doet echt wonderen!) maar ik raad het wel niet aan om te gebruiken, het verstopt de poriën alleen maar waardoor je nog meer last van puistjes krijgt, maarja. Ik krijg binnen 2 à 3 weken ook roaccutane, en ik heb dit allemaal gelezen, en ik moet zeggen dat ik echt jaloers ben op je huid! Alleen ben ik bang voor de verergering… maar zo te zien werkt het wel echt, hopelijk moet ik de huidarts niet na dit product vermoorden omdat het helemaal niet helpt, en voor de mensen die ook acné hebben, ik vind het echt echt vervelend, maar onthoudt dat je er zelf niks aan kunt doen! Good luck guyssss ! Groetjes Margot

  • Hoi Margot,

   Hoe gaat het met je Roaccutane kuur? Als ik het goed heb, ben je er inmiddels mee begonnen. Hoeveel mg slik je per dag? Ik hoop dat het voor je werkt… Maar stel jezelf gerust; bij heel veel mensen werkt het. Veel succes! Houd je me op de hoogte? Groetjes Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s