Roaccutane, na 7 weken

Standaard

Hier volgt een korte update van m’n roa kuur. Ik slik nu 7 weken Roaccutane, nog steeds een dosis van 30 mg per dag. De bijwerkingen zijn hetzelfde gebleven; droge lippen, rugpijn, vermoeidheid. De rugpijn is gelukkig niet meer dagelijks aanwezig, en de droge lippen worden tegengegaan met Aquaphor, prima spul! Het enige waar ik een beetje tegenop zie is het vermijden van uv- en zonlicht. Je mag wel in de zon, maar het wordt afgeraden en bovendien moet je je goed insmeren (wat je sowieso natuurlijk moet doen..)

En het matigen met alcoholgebruik, dat valt ook redelijk zwaar.. Ik ga elk weekend uit en een drankje hoort daar nu eenmaal bij. Ik houd er niet van om dronken te zijn, daar niet van, maar ik ben altijd wel voor ’n drankje in. Ik heb niets meer te horen gekregen na het bloedonderzoek dus dat is een goed teken. Ik ben benieuwd of het volgende bloedonderzoek ook positief is, om heel eerlijk te zijn heb ik er na het positieve bloedonderzoek niet meer op gelet. Hopelijk valt de schade mee, anders matig ik alsnog met alcohol. Het verschilt namelijk per persoon, zei m’n dermatoloog. Net zoals de werking van elk geneesmiddel per persoon verschilt!

4 gedachtes over “Roaccutane, na 7 weken

  1. Serieus ik irriteer me er kapot aan!!
    Laatst zei je toch dat je ze gewoon kon uitknijpen met een whitehead enzo? Nou dat heb ik gedaan en nu blijven ze zitten als rood plekje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat kan ik hier nou weer tegen doen Dermalex Repair soms?!?!?!?!?!?!! Wordt er egt helemaal gek van waarom heb ik dit toch……?!?!?!!?!!

  2. Over het algemeen gaat het goed met de kuur. Gister terug geweest bij de Dermatoloog, die zei dat ik over 6 weken weer moet terug keren en hij zei (en beloofde mij!) dat ik er dan veel minder last van zou hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s