Roaccutane na 3 maanden

Standaard

Time flies.. Ik ben nu al 3 maanden aan de Roaccutane, nog steeds met een dosering van 30 mg per dag. Het gaat nu redelijk goed. Laatst moest ik bloed prikken en een zwangerschapstest doen om weer voor een volgende maand mee te krijgen. De dermatoloog die ik op dat moment had, mijn eigen dermatoloog was niet aanwezig, vertelde me dat ik zo’n 6 maanden dit medicijn moest slikken. Dat betekent dus dat ik op de helft zit!!! Gelukkig maar. Ze zei er ook bij dat ik nu langzaam aan resultaat zou moeten zien. Nu begin ik inderdaad verschil te zien. :-)

Gek genoeg merk ik minder van de bijwerkingen. Ik zal het maar afkloppen.. Af en toe rugpijn, in plaats van de aanhoudende rugpijn die ik tot voor kort had. Hoofdpijn, af en toe, maar zeker in mindere mate. En de aanvallen zijn tot noch toe uitgebleven. Als dit zo blijft maak ik absoluut m’n kuur af. Hiervoor doe ik het. Laten we hopen dat dit zo blijft!

Hier een foto van mijn wang. Ik had twee foto’s gemaakt van beide wangen, maar de wang waar ik het meeste acne heb zitten, was niet gelukt. Die volgt later.

Roacutane kuur na 3 maanden

14 gedachtes over “Roaccutane na 3 maanden

 1. Ik heb een half jaar geleden ook Roaccutane gebruikt. Al gebruikte ik het maar 3 weken, de vellen hingen aan mijn lippen, had iedere dag een bloedneus. mijn stem was helemaal hees. Ik merkte gewoon dat Roaccutane mijn lichaam langzaam aan het kapot maken was.
  Ik heb al sinds mijn 12e last van acne en ben nu bijna 20 en voel me er niet prettig bij, maar het feit dat Roaccutane zo slecht is voor je lichaam, weegt meer op tegen mijn puisten.

  Succes ermee!

 2. Heb er nu ook 3 maanden opzitten. Acne zelf stukken minder geworden, rode vlekjes van die puistjes die er geweest zijn, dat zijn er steeds meer geworden!! Bestaan er ook niet pillen of zalfjes voor die vlekjes?? Sudocrem helpt niet dat heb ik al geprobeerd. 4 weken gesmeerd op één bepaalde plek waar ik die vlekjes had maar na die 4 weken waren ze nog steeds even zichtbaar.

 3. De rode vlekjes ontstaan doordat de puistjes zo traag wegtrekken. Dat komt weer door de vertraagde talgproductie… Slakkengel heeft bij mij goed geholpen, daar heb ik ook wat over geschreven, moet je maar even kijken!!

 4. Heey,

  M’n kuur zit er ook alweer bijna 2 maanden op. Heb geen last meer van die vervelende puistjes, maar vlekjes heb ik nog wel… hoe zouden die weggaan, en hoe lang gaat dat duren??!

 5. He Thijs,

  Fijn dat de puistjes weg zijn… De vlekken zullen nog wel blijven, de roa werkt daar helaas niet tegen. Misschien kun je de slakkencreme overwegen? Mits je echt geen puistjes hebt, want als je die nog wel hebt en dan de slakkencreme gaat gebruiken, wordt het er alleen maar erger op namelijk.
  Slakkencreme heeft voor mij in ieder geval erg goed geholpen. Zie foto’s op mijn blog! Succes ermee iig.

 6. Ja maar het zijn geen vlekjes die zeg maar ‘los’ op de huid zitten net zoals puistjes he?! Ze zitten als het ware IN de huid… Ik wordt er nu dus echt gek van die dermatoloog zei 6 maanden geleden tegen me: ‘Over vier maanden heb jij een prachtige huid!’. Nu kan ik hem wel doden ik ben zo boos he!!! Het lijkt juist erger te zijn geworden die vlekken echt vreselijk!!

 7. Maar je wilt dus beweren dat ze nooit zullen weggaan?! Ik heb mezelf voorgenomen aan het eind van deze maand Augustus terug te keren naar de Dermatoloog, dan laat ik hem wel eens zien wat ie me heeft aangedaan! Laat hij maar een middeltje maken wat ertegen kan helpen want zo kan ik niet verder (letterlijk!)!

 8. He Thijs, die vlekken zijn littekens, die raak je niet 1 2 3 kwijt! Was het maar zo. Ik heb er ook last van… Die krijg je enkel weg met laserbehandelingen of andere vergelijkbare behandelingen die je pas minimaal een half jaar/jaar na het stoppen met de roa kunt ondergaan…. Sterkte.

 9. Hoi, ik heb dit op internet gelezen:

  Het is belangrijk om een acne litteken van een acne vlek te onderscheiden, een mildere vorm van acne littekens. Acne vlekken zijn slechts een vorm van hyperpigmentatie (teveel pigmentvorming), die meestal zonder enige medicatie binnen zes tot acht maanden verdwijnen. Dit proces kan je zelfs versnellen door crèmes te gebruiken die verkleuring van de huid tegengaan of verminderen.

  Wat zou volgens jou een creme zijn die verkleuring vd huid tegengaan/verminderen…?

 10. Afhankelijk van hoe diep de littekens zijn kun je eventueel (6 maanden na het stoppen met roa) een bepaalde behandelingen proberen te volgen zoals de laserbehandeling of de chemische peeling. Wanneer de littekens te diep in de huid zitten, kan er helaas niet aan gedaan worden. Het wordt wel beter met de tijd…zeggen ze.

  Toen ik 16 was, heb ik iets langer dan 1 jaar Roaccutane geslikt en daarna heb ik heel erg veel last van littekens gehad. Toen heb ik een chemische peeling gehad (ongeveer 5x) en ze zijn wel iets beter geworden, maar nooit helemaal weggegaan. Ik zou me geen zorgen over maken; na een paar jaar wordt het wel irets beter. Wat je wel kan gebruiken is cremes met vitamine E of inderdaad die slakkengel.

  Helaas is mijn acne 4 jaar na mijn behandeling terug en nu was de advies van mijn dermatoloog om dus weer aan de Roaccutane te beginnen. Ik denk niet dat ik dit zal doen, aangezien de bijwerkingen. Maar het laat zien dat het toch niet altijd helpt, of tenminste, niet permanent.

  Sterkte.

 11. Hallo,

  Ik ben nu 17 en heb sinds m’n 14e eigelijk last van puistjes. Ik heb er verder nooit opmerkingen of iets over gehad dus dat is het niet zo zeer. Ik heb acit avid? gebruikt, benzoyl perioxide gebruikt, een depper van inderm en aan de pil gegaan. Het hielp allemaal slechts tijdelijk en van de crèmes werd mijn huid ook heel erg droog. Nu heb ik toch de stap gezet om naar de dermatoloog te gaan en die gaf mij de keus, antibiotica of roaccutane.. ze zei dat bij antiibiotica het wel vaak weer terug kwam en bij roaccutane niet. Zoals ik al las heb jij ook veel ervaring met verschillende middeltjes en ik wilde jou vragen wat jij achteraf toch gedaan zou hebben nu je die ervaringen rijker bent. Ik twijfel namelijk ontzettend na al die berichten over roaccutane.. Alvast bedankt!

  • Hoi Iris,

   Hoe erg is je acne als ik vragen mag? Welke antibiotica heb je al gebruikt? Slik je de Diane-pil?

   Ik begrijp dat je twijfelt of je nu moet starten met Roaccutane of niet. Natuurlijk wil je het liefst van je acne af, maar als je niet zo veel acne hebt, zou ik het echt niet doen. Roaccutane is echt een heel agressief middel. Als je bovenstaande vragen beantwoord, weet ik meer en kan ik beter een oordeel geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s