De Diane35 pil

Standaard

De Diane 35 pil -het roze doosje, vaak verkrijgbaar in de merkloze variant: cyp/eth- is een relatief zware pil tegen acné. Vier jaar geleden begon ik met het slikken van deze pil. Ik was destijds pas veertien, bijna vijftien, maar omdat mijn acné zo hevig was, kreeg ik de pil mee. Nu ben ik gestopt met deze zware pil en ik zal je vertellen waarom.

De pil heeft voor mij nooit gewerkt tegen acné, terwijl dat juist de reden was dat ik er toen mee gestart ben. Bovendien had ik heel erg veel last van een nare bijwerking: neerslachtigheid. In de bijsluiter stond het vermeld, maar toen ik begon met het slikken van de Diane, heb ik er nooit echt bij stil gestaan. Dan maar wat somberder, beter dan de acné die ik had. Maar ‘wat somberder’ is zacht uitgedrukt. Ik was tegen het depressieve aan.

Om de bovenstaande redenen ben ik gestopt met het slikken van de merkloze variant van dé pil tegen acné. Nu slik ik de Microgynon 30 en ben er tevreden mee. M’n gedachten en gevoelens die zo overheersten (neerslachtigheid), verdwenen in raptempo. Ik dacht dat mijn gevoelens kwamen door privé omstandigheden, maar ik kan met een redelijke zekerheid zeggen dat de neppe versie van de Diane 35 pil me erg neerslachtig en negatief maakte.

Ik wil benadrukken dat dit niet voor iedereen opgaat! Een vriendinnetje van mij slikt de Diane ook en voor haar heeft het heel erg goed gewerkt. Wat ik hiermee wil zeggen is: pas alsjeblieft op met een zware pil als de Diane!

2 gedachtes over “De Diane35 pil

  1. Ik ben van mening dat de Diane pil te makkelijk wordt voorgeschreven door doktoren. Ik was 16 toen ik begon met het slikken van deze pil en ben daardoor 8 kilo aangekomen. Ook zat ik niet lekker in mijn vel tijdens het slikken van de Diane pil, pas later (toen ik ermee gestopt was en vrolijker werd) realiseerde ik mij dat dit door deze pil kwam.

  2. Pingback: Roaccutane: aanrader of paardenmiddel? « Over acné

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s