M’n acné is terug

Standaard

Om direct met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: m’n acné is terug. Ik ben half augustus gestopt met m’n Roaccutane kuur van 30 mg per dag en begin december ben ik overgestapt van de Diane naar de microgynon 30 pil (vanwege heel nare bijwerkingen van de Diane waaronder extreme neerslachtigheid) maar het mocht niet baten.

Er bestaat zeker een mogelijkheid dat de overstap naar de microgynon eraan bijgedragen heeft dat m’n acné weer terug is, ik weet het niet. Ik heb dinsdag (21 april) weer een afspraak bij mijn dermatoloog dus ik ben benieuwd wat hij zal zeggen. Het gekke is ook dat ik voorheen veel puistjes had op mijn wangen en nooit op m’n decolleté, maar dit maal is dat anders: ik heb puistjes langs m’n haargrens, op m’n voorhoofd (nauwelijks gehad) maar ook op m’n wangen, helaas. M’n decolleté zit ook onder – INEENS. Waar dat vandaan komt?

Ik houd jullie op de hoogte….!

9 gedachtes over “M’n acné is terug

 1. Beste ( ik weet uw naam even niet )

  Wat vervelend dat uw acne terug is. Ik heb er zelf ook last van. Ik ben 20 April voor het eerst naar de Dermatoloog gegaan en die zij dat ik ook met Roaccutane moest beginnen. Mijn moeder zag er erg tegen op omdat er veel bijwerkingen zijn. Nu ik deed allemaal lees begin ik ook te twijfelen. Maar bij u waren toch even de acne weg. Ik las ook dat jij het alleen op het gezicht en decollete had ik vroeg me af heeft u het ook op de rug? Ik ben nu 15 jaar volgens mij een prima leeftijd om ermee te beginnen hoe oud was u?

  Veel sterkte met alles, ik zal de site vaker bezoeken en mijn ervaringen delen.

  Groeten Jorik

 2. Hoi Jorik,

  De bijwerkingen van Roaccutane verschillen per persoon, zoals de werking van elk medicijn per persoon verschillend is.. Het is lastig te zeggen of jij veel of weinig last zult hebben van de bijwerkingen, maar hoe dan ook: Roaccutane is echt een paardenmiddel eerste klas. Wel vervelend dat je Roaccutane tijdens de zomermaanden moet slikken, dat wordt heel goed insmeren omdat je héél snel verbrand.
  Ik heb het gebruikt toen ik 19 was… en heb het bijna niet op mijn rug eigenlijk. Veel succes met je kuur en ik zou het leuk vinden als je me op de hoogte wilt houden!

  Groetjes

 3. Ja zal ik doen, ik de vakantie ga ik drie weken naar het strand. dan stop ik uiteraard met Roaccutane. De Zon en Zee hebben ongeveer hetzelfde effect als Roaccutane alleen bij veel mindere maten. Ik slik zelf nu minocycline en smeer acid a vit. Het helpt wel maar niet voldoende en ik krijg er ook nog es exceem van. Wat zei gister bij jou de dermatoloog?

  Groeten Jorik

  • Hoi Jorik,

   Ik lees dat jij ook Minocycline slikt, hoe slik je dit al en hoe bevalt het? Ik ga vandaag namelijk beginnen aan mijn eerste kuur en ben benieuwd hoe het bij jou tot nu toe is? En slik je die van 50 of 100 mg?

   Groetjes Jen

 4. Top! Je mag absoluut NIET tussentijds stoppen met je kuur!! Je moet echt het x aantal maanden volmaken (vaak zes a zeven maanden)… Ik ben vorig jaar juni naar de Dominicaanse Republiek geweest, vlakbij de evenaar dus de zon is daar heel fel. Heb me regelmatig met 30 ingesmeerd en dat ging prima. Ben in juli naar Griekenland geweest en daar heb ik me ook goed ingesmeerd dus dat ging echt prima. Heeft je dermatoloog gezegd dat je moet stoppen met de roa tijdens je vakantie?
  Minocycline heb ik ook geslikt.. Dat hielp tijdelijk maar daarna kwam m’n acné weer terug >:-(

  M’n dermatoloog zei dat een kuur Roa te zwaar zou zijn en hij het eerst op een andere manier wilde proberen; heb nu differin voor de avond en eryacne voor de ochtend om m’n puistjes mee aan te stippen. Ik geloof niet in dit soort middeltjes, maar aan de andere kant vind ik roaccutane wel een heel grote stap. Heb het best moeilijk gehad toen, ook al werkte het super. :-)

 5. Nee hij zei niet dat ik moest stoppen maar ook niet dat ik perse moest doorgaan. hij belt dinsdag voor alle details. maar met acid a vit mag je ook niet in de zon. dat deed ik gewoon en toen kreeg ik uitslag in mijn nek. Maar aangezien ik in verhouding met mijn rug op mijn gezicht pukkelloos ben trok het vrij snel bij. Waar jij ook met je acné gepest? ik heb namelijk eens meisje in de klas die heeft het op haar gezicht heel erg ( volgens mij gebruikt die ook roaccutane , droge huid, droge lippen, kloofjes in mondhoeken, minder puisten.) en zij wordt ook wel is gepest. Ik heb daar niet zo last van omdat mijn gezicht dus wat minder is, maar toch zijn er van die dagen dat ik hoop dat ze de volgende dag allemaal verdwenen zijn.

  Jorik

 6. Hallo,
  ik had vroeger veel last van puistjes en wat acne, zovaak naar de dokter ervoor geweest, die alleen maar met troep aan kwam,
  Nou ik ben er nu helemaal van af!! En heb weer een mooie huid!!
  Wat heb ik gedaan:
  Ik ben helemaal gestopt met het eten/drinken van melkproducten, ECHT probeer het voor een maand ik had zo een duidelijk verschil!!
  En ik gebruik Biodermal litteken creme en ik gebruik WONDER middel
  een hydrocortiderm zalf me keto… erin, kan t eventueel opzoek voor mensen die het graag willen weten, maar is een wondermiddel alles is dankzij die 3 middelen nu weg!! En ik voel me een stuk gelukkiger!!

  Beantwoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s