Tweede Roaccutane kuur

Standaard

De eerste kuur gaf wel het gewenste resultaat, maar helaas is m’n acné vier maanden na m’n laatste pil Roaccutane teruggekomen. Differin en eryacné werkten ook niet, dus vandaar dat ik de keus gemaakt heb om nóg een Roaccutane kuur te slikken. Ik hoop dat de kuur me gaat meevallen, aangezien ik best veel last heb gehad van de bijwerkingen: erge rugpijn, neerslachtigheid, vaak spierpijn. Wederom slik ik een dosis van 30 mg per dag, gedurende een maand of zeven, acht. Ik houd jullie op de hoogte!

4 gedachtes over “Tweede Roaccutane kuur

 1. Hoi,
  Ik begrijp niet zo goed waarom je arts je liet stoppen eerlijk gezegd. Dan komt het natuurlijk gewoon weer terug. Roaccutane wordt opgeslagen in je lichaamsvet, maar verdwijnt dus wel langzaam als je het niet gebruikt.
  Ik zit zelf al schat ik 10 jaar aan de Roaccutane, en ben er supertevreden over. Aan het begin had ik echt een mega hoge dosis, moest ook stoppen met alcohol drinken e.d., en toen ben ik steeds verder af gaan bouwen. Nu gebruik ik al een paar jaar een pilletje van 10 mg om de dag. En mijn lever wordt om het half jaar gecontroleerd ongeveer. Maar daar is niks mis mee. Ik zou daarvoor gaan, anders blijf je sukkelen. Als je lichaam het aan kan uiteraard.
  En mijn huid zie je trouwens vrijwel niks meer aan, behalve een paar kleine littekentjes van voordat ik aan de Roaccutane zat.
  Succes!
  Menno

 2. Hoi,

  Ik las jullie verhalen maar ik had even een vraagje. Ik heb mijn eerste kuur van de roa al op zitten. Mijn is of het normaal is dat ik van die kleine fijne droge puistjes krijg. Want sinds ik gestopt ben krijg ik die nu. Mijn dermatoloog zegt dat het wel van zelf stopt. Maar ik ben nu 3 en een halve maand verder en het is nog steeds niet weg. Zou het beter zijn om een tweede keer te starten.

  Groetjes,
  Avinash

  • Hoi Avinash,
   Dat is normaal. Dat is volgens mij de talg die verhardt omdat er geen nieuwe talg / minder talg aangemaakt wordt. Dus hoort erbij. Als je later je dosis afbouwt zal het minder worden.
   Menno

   • Hoi Charon of Menno (er staan twee namen boven)

    Bedankt voor het reageren.
    Je zegt dat het erbij hoort en als ik later mijn dosis afbouw het minder zal worden. Maar ik ben al bijna 4 maanden klaar met mijn kuur. Is het dan nog steeds normaal dat die verharde talg eruit komt.

    Groetjes,
    Avinash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s