Overstappen naar een andere anticonceptiepil

Standaard

Het overstappen naar een andere anticonceptiepil, je hoort er veel over. Zeker de laatste tijd. Alle mogelijke vormen van anticonceptie worden uitgebreid besproken.
Zoals ik hier beschreef, ben ik 9 maanden geleden ook overgestapt. Ik slikte de Diane35 pil en slik nu de Microgynon30. Naar mijn idee werkte de Diane-pil nooit tegen mijn puistjes en bovendien vond ik de Diane erg zwaar. Het was een vrij makkelijke keuze voor mij, ondanks het feit dat ik een beetje bang was dat mijn acné zou verergeren. Mijn huisarts, bij wie ik vijf jaar terug de Diane voorgeschreven kreeg, zei dat dit niet zo zou zijn. De Microgynon30 zou ook tegen acné werken. Eenmaal bij mijn dermatoloog bleek dit niet zo te zijn. Hij vond het erg jammer dat deze ideeën nog steeds aanwezig zijn bij huisartsen. De Diane35-pil is de enige pil die tegen acné werkt. Deze pil is ook een medicijn en daarom krijg je het steeds maar voor drie maanden mee.
In de bijsluiter van de Microgynon30 staat zelfs “acné” vermeldt. Heel erg jammer, zeker omdat ik al 3,5 jaar bij een dermatoloog loop.

Hiermee wil ik niemand het overstappen ontraden, want de gedachtes die ik had door de Diane, zijn wél verdwenen sinds ik de Microgynon30 slik. Je weet niet hoe de overstap voor jou uitpakt, dat is het nare van medicijnen en/of anticonceptiepillen: de werking is persoonsgebonden.

Heeft een van jullie (zo dan niet positieve) ervaring met het overstappen naar een andere anticonceptiepil of een andere vorm?

Advertentie

5 gedachtes over “Overstappen naar een andere anticonceptiepil

 1. Hallo,
  Dit is wel heel toevallig!
  Ik slikte ook altijd de diane35 (werkte bij mij wel duidelijk tegen mijn puistjes), maar wil nu graag overstappen op een lichtere pil omdat ik het gevoel heb dat ik zo toch wel heel veel hormonen binnen krijg ..
  Ik heb een afspraak gemaakt met de huisarts om de andere opties door te nemen.. maar er is dus geen andere pil die ook een positief effect heeft op de huid ??

 2. Hoi Es,

  Inderdaad toevallig! Onthoud dat je huisarts geen huiDarts (dermatoloog) is. Als ik jou was en mijn ervaring in m’n achterhoofd heb, zou ik niet overstappen. Maar goed, het is een keuze die je moet overwegen.. Houd me op de hoogte!

 3. Hoi, Ik had ook altijd de Diane en dat werkte super. Geen problemen meer met mn huid. Ik ben overgestapt op een lichtere pil. Spijt als maar kan, want nu heb ik zoveel last van acne! in mn gezicht, in mn nek, op mn rug/borst etc! Heb heb 3 maanden aangekeken omdat ik dacht dat mn lichaam misschien moest wennen aan andere hormonen enzo. Maar stap volgende week weer over op de Diane =) En hopen dat mn huid snel weer normaal wordt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s