Eryacne

Standaard

Eryacne is een antibioticum en is alleen verkrijgbaar op recept. Je brengt eryacne aan op de acnéhuid, van mee-eters tot puisten. Momenteel gebruik ik het weer, omdat het naar mijn idee een prima werking heeft tegen (grote) puisten. Het droogt de puisten deels uit waardoor deze minder groot en zichtbaar zijn. Eryacne is een dunne vloeistof. Het bevat veel alcohol en trekt daardoor snel in de huid. Mocht je last hebben van grotere puisten, of het nu dagelijks is of alleen tijdens je menstruatie, ik raad je eryacne aan. Het is dus alleen verkrijgbaar via je huisarts of dermatoloog, maar het droogt uit en dat is – voornamelijk bij grote puisten – erg fijn.

5 gedachtes over “Eryacne

 1. Pingback: Roaccutane: aanrader of paardenmiddel? « Over acné

  • Hoi Niek,

   Ik zou de Eryacne alleen ’s avonds aanbrengen want het droogt je huid heel erg uit. ’s Morgens je gezicht goed wassen, dagcrème erop en dan foundation :-)

   Succes! Laat je me weten of je resultaat had?

   Gr. Sanne

 2. Hallo, ik had een vraagje.
  Op vele sites heb ik gelezen dat meiden Differin en Eryacne tegelijkertijd gebruiken,
  Maar ik vraag me dan af, wanneer moet je welke gebruiken?
  Twee jaar geleden heb ik Eryacne voor een hele lange tijd gebruikt ( alleen ’s avonds) maar het hielp niet echt heel veel.
  Al sinds 1 jaar gebruik ik ELKE avond Differin, maar dit heeft ook niet een grote invloed op mijn puistjes.
  Dus nu wil ik ze allebei wel tegelijkertijd gaan gebruiken maar er word gezegd dat Eryacne elke ochtend moet worden aangebracht, maar ik smeer echt elke ochtend (mijn hele leven lang al) nivea creme op mijn gezicht. Dus is het ook mogelijk als ik Eryacne op doe, en daarna Nivea? En dan Differin ’s avonds gebruik?

  Oh en nog een probleempje, de pil is geen oplossing voor mij, daar begin ik niet aan.

  Hopelijk kan je mij er mee helpen,

 3. Hallo,
  Ik heb sinds dit jaar erg last van mijn huid. Nu ben ik naar de dokter gegaan en heb ik Eryacne gehad en me laten vertellen dat de huidconditie eerst erger zal worden.
  Nu heb ik op het moment nog meer last van mijn huid als voor ik begon (ben nu 2,5 week bezig). Heeft iemand hier ervaring mee gehad? En zo ja, werd dit in de loop van de tijd beter en wanneer?
  Gr. Naomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s