Roaccutane, 3 maanden later

Standaard

Ik ben inmiddels weer 3 maanden bezig met mijn tweede Roaccutane kuur. Sinds anderhalve maand slik ik geen 30 mg zoals voorheen en tijdens mijn vorige kuur, maar 40 mg per dag. Dat betekent dat ik ietsje sneller klaar ben. Het gaat redelijk goed. De bijwerkingen vallen tot op heden erg mee. Ik heb last van droge lippen (leve Aquaphor!), droge huid (many thanks to Effaclar H) en rugpijn.

Hoe gaat het met jullie, mede-roa-gebruikers? Veel succes met de kuur!

14 gedachtes over “Roaccutane, 3 maanden later

 1. Hoi hoi,

  Ik zou nog even laten weten hoe het is afgelopen nadat ik zo’n last kreeg van uitslag vanwege het slikken van Minocycline! Nou, de dermatoloog heeft gezegd dat ik of de Diane pil of de Roaccutane kan slikken.

  Maar nu weet ik dus echt niet wat ik moet doen, hopelijk heb jij wat wijze raad voor me :)

  Ik wil de Diane pil niet slikken, omdat ik van een andere pil heel erg ben aangekomen en ik verwacht dat dit ook zal gebeuren met de Diane pil. En al die hormonen, ik hou daar zoiezo niet van. Ik wil mijn acne gewoon goed aanpakken met de Roaccutane, want ik ben het na 2 jaar helemaal zat. Ik vind de bijwerkingen van Roaccutane echter wel heel erg eng. Jij slikt Roaccutane nu al een tijdje en hiervoor heb je het ook geslikt toch? Hoe waren de bijwerkingen bij jou? Ik heb gehoord dat er ook blijvende complicaties kunnen optreden, zoals eczeem rond de ogen en geen traanvocht.

  Ik hoop echt dat jij me kan helpen met het maken van de keuze tussen de Diane pil en Roaccutane…

  Alvast heel erg bedankt! :)

  Groetjes

  • Hoi!

   Lastig… Als je zelf al aangeeft liever niet aan de Diane te willen vanwege het aankomen (wat absoluut niet perse het geval hoeft te zijn.. de pil vergroot over het algemeen je eetlust, dus als je daar niet aan toegeeft kom je niet aan). Maar besef wel dat Roaccutane echt een paardenmiddel is en de hormonen in de pil zijn naar, maar Roaccutane is nog heel veel erger vind ik… Zeker als je nagaat dat Roaccutane op plek 4 staat in de top 10 van medicijnen met meeste bijwerkingen. Maar goed, Roaccutane helpt wel – over het algemeen, uitzonderingen daar gelaten.

   Ik heb januari 08 – augustus 08 7 maanden roa geslikt en ben nu sinds augustus dit jaar weer bezig. De bijwerkingen waren tijdens mijn eerste kuur best heftig: ernstige neerslachtigheid (is niet 100% te wijten aan de roa, had ook persoonlijke problemen en dingen, maar die werden naar mijn idee wel uitvergroot door de roa), hoofdpijn, altijd rugpijn en veel en lang spierpijn als ik sportte (ben ook gestopt met sporten omdat het geen doen was) en daarnaast de standaard en totaal niet vervelende bijwerking: droge lippen/huid.

   En daarnaast wil ik zeggen: de bijwerkingen verschillen per persoon. Besef je ook dat veel negatieve verhalen rondgaan op internet over roa en dit is niet voor niets. Ik vind het persoonlijk zonde als je geen Diane probeert, omdat het bij redelijk veel meisjes positief gewerkt heeft op hun acne. “Die hormonen” zijn redelijk zwaar, maar Roaccutane is nog heel veel zwaarder.

   Persoonlijk zou ik zeggen: probeer de Diane. Bovendien, als je besluit roa te slikken, wordt aangeraden een anticonceptie (zoals de pil) te gebruiken naast het gebruik van een condoom…

   Succes en laat me weten wat je doet!

 2. Weet jij wat normaal gesproken aan dosering wordt gegeven? Er staat dat je 0.5 tot 1 mg per kg lichaamsgewicht per dag zou moeten nemen. Ik weeg 60 kg en ben begonnen met 30 mg. Toen ik vroeg of ik naar 40 mg mocht was de derma erg terug houdend en ze zei me dat met mijn gewicht van 60 kg 30 mg eigenlijk genoeg is.

  Toch lees ik veel verhalen van mensen die aan de 40 mg zitten. Zijn dit dan allemaal zwaardere mensen? Zou ik met 40 mg te hoog zitten voor mijn gewicht?

  Wat weet jij hiervan?

  • Het is heel erg verschillend. Ik weeg ook 60 en slikte tijdens mijn vorige kuur 30, nu sinds twee maanden 40mg per dag. Het hangt af van je dermatoloog (is hij soepel of niet bijv.) en hoe verdraag je de roa etc. :)

  • Ja in het begin wel. Ik slikte de 2 pilletjes in één keer en daardoor kunnen we bijwerkingen heftiger zijn dan wanneer je de pilletjes verspreid over de dag inneemt. Sinds een maand slik ik de pilletjes verspreid en ik merk dat de bijwerkingen minder zijn dan voorheen :)

 3. Mag ik vragen waarom je de pilletjes bij de lunch en het avondeten neemt en niet bijv. bij het ontbijt en het avondeten? Bij deze laatste optie krijg je de dosering nóg beter verdeeld over de dag binnen…

 4. Heb jij trouwens ook sneller last van een rood gezicht? Als ik bijv. in de kou buiten heb gelopen heb ik echt daarna (als ik weer binnen ben) een heel rood gezicht wat best wel lang aanhoudt. Maar ook gewoon zonder in de kou te zijn geweest kan ik zomaar ineens een rood hoofd hebben.

  Heb jij dit ook? Het sneller rood worden door de roa?

 5. Toch nog een paar vragen, aangezien ik een paar vage klachten heb en ik niet weet of dit normale bijwerkingen zijn van de roa.

  – Ik ben nu 7 weken aan de roa en sinds een week of 3 is mijn ontlastingspatroon veranderd. Als ik aandrang krijg, ga ik naar de wc, maar het is net of de ontlasting dan niet wil of kan komen. Ik kan zeg maar moelijk, wat resulteert in persen, erg vervelend. In de bijsluiter zie ik hier niets over staan, maar ik heb dit nog nooit gehad en het is dus gekomen na 4 weken roa.

  – Sinds ik de roa gebruik heb ik soms ook last van nachtelijk zweten. Ik word dan helemaal bezweet wakker. Overdag heb ik nergens last van. Volgens de bijsluiter kan je door de roa wel meer gaan zweten, maar er staat niets over nachtelijk zweten.

  Heb jij ook last van deze vage bijwerkingen tijdens de roakuur? Of weet je dat dit kan voorkomen door de roa?

 6. Heb jij ook zo’n last gekregen van Effaclar H?
  Ik zelf ben overgestapt op SebaMed als reinigingsspul en de vochtinbrengende creme heb ik ook maar uit het raam gegooid: het prikt zooooo ontzettend :|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s