Innamemomenten Roaccutane

Standaard

Inmiddels slik ik vier maanden Roaccutane. Tijdens mijn vorige – en ook op dit moment – slik ik de 2 pilletjes (2 keer 20 mg) in één keer. Tot ik twee weken terug bij mijn apotheek kwam. ‘Neem je de pillen in één keer in of verdeel je ze over de dag?’ Ik heb er nooit over nagedacht, het is ook nooit ter sprake gekomen eigenlijk. Sinds twee weken slik ik mijn 2 pilletjes Roaccutane verdeeld over de dag. Tijdens mijn lunch en avondeten een. Sindsdien heb ik in mindere mate last van de bijwerkingen. Ik merk het vooral aan mijn rugpijn en dat is fijn.

Nemen jullie je dosis Roaccutane in één keer of verspreiden jullie het, net als ik, ook over de dag?

3 gedachtes over “Innamemomenten Roaccutane

 1. Dat heb ik me nou ook afgevraagd! Ik heb hier zelfs de fabrikant voor gebeld. Er werd me verteld dat spreiden van de Roa over de dag mogelijk de bijwerkingen kan verminderen, maar dat ook de werking van de roaccutane minder zou kunnen zijn.

  M.a.w.
  spreiden = kans op minder bijwerkingen + kans op mindere werking roa
  verdelen = kans op meer bijwerkingen + kans op betere werking roa

  Ik zou dus zeggen; als je weinig last van bijwerkingen hebt dan zou ik om het beste resultaat te krijgen de dosis in één keer nemen, heb je behoorlijk last van bijwerkingen, dan zou je de dosis kunnen verdelen.

  En let wel; er was geen wetenschappelijk bewijs voor, er werd me alleen verteld dat dit MOGELIJKERWIJS ZOU KUNNEN ZIJN. Beetje vaag dus.

  • sorry, ik bedoel natuurlijk

   M.a.w.
   spreiden = kans op minder bijwerkingen + kans op mindere werking roa
   in 1 keer = kans op meer bijwerkingen + kans op betere werking roa

 2. Ik had mijn eerste maand 10 mg/dag, daarna 20 mg/dag, daarna 30 mg/dag en deze maand ben ik begonnen met 40 mg/dag. Mijn dermatoloog zei dat ik ze allebei tegelijk mocht innemen, werd de dosis nog hoger dan moest ik het spreiden. Je mag ze dus gerust allebei tegelijk innemen, ik heb zelf niet erg last van de bijwerkingen, dus doe dit ook gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s