Roaccutane: ik ben er bijna!

Standaard

Na totaal ruim 15 maanden Roaccutane geslikt te hebben in twee kuren, is het moment dan eindelijk daar: ik ben bijna klaar met mijn tweede kuur Roaccutane! Na mijn terugval in januari, gaat het een stuk beter. De eryacne zorgde ervoor dat de ontstekingen verminderden waardoor mijn huid er stukken beter uitzag. Op dit moment is mijn huid nog niet wat je noemt ‘perfect’, maar het komt er dicht bij in de buurt. Het klinkt heel cliché, maar helaas gaat het voor mij als chocoholic wel op: als ik veel chocola eet, zie je dat terug aan mijn huid. Afgelopen week kon ik er moeilijk van af blijven en daar heb ik nu last van. Helaas… Maar goed, ondanks dat mag ik niet klagen want mijn huid ziet er best goed uit.
Hoe nu verder? Ik moet nog tot eind maart mijn huidige dosis van 40mg/dag slikken. Daarna verlaagt mijn dermatoloog mijn dosis, ik weet nog niet hoe veel mg ik dan ga slikken. Die verlaging slik ik tot en met half mei. Dan ben ik klaar met mijn tweede kuur Roaccutane en tevens zeg ik dan gedag naar de polikliniek Dermatologie. Half mei is het exact vijf jaar geleden dat ik daar voor het eerst binnenkwam met een hoofd vol zeer ernstige acne. Komende mei wordt de maand waarin ik ein-de-lijk afreken met mijn acneverleden. It’s time to say goodbye and actually, I cannot wait! Eindelijk klaar met die troep (medicatie).

Wat als het terugkomt? Dat is een heel goede vraag.. Dan niets, heb ik besloten. Roaccutane is het laatste redmiddel en als dat na twee heftige kuren niet werkt, dan zij het zo. Dan moet ik leven met mijn hardnekkige acne. So be it… Natuurlijk hoop ik op een mooi glad huidje maar een mens kan niet alles hebben. Al zou het wel heel leuk zijn!

Advertentie

49 gedachtes over “Roaccutane: ik ben er bijna!

 1. Ik ben toch maar begonnen aan een Roaccutanekuur en ik slik het nu bijna 2 maanden. Ik moet zeggen dat ik de bijwerkingen heel erg vind meevallen. Ik heb vooral last van droge lippen, droge ogen en een droge huid. Dat kan echt heel vervelend zijn En ja soms ook last van rugpijn. In de eerste weken had ik ook hoofdpijn, maar dat is gelukkig helemaal over! Ik neem alle pijntjes maar voor lief, want ik wil zooo graag een gave huid.

  In de bijsluiter las ik trouwens dat de acne de eerste 7 tot 10 dagen kan verergeren. Bij mij was dat ook het geval en daarna werd het allemaal wat minder, maar ineens na een maand Roaccutane te hebben geslikt, kreeg ik echt een outbreak op m’n voorhoofd maar ook een beetje op m’n wangen. Het was op dat moment ook wel weer de tijd van de maand, dus daar zal het wel aan gelegen hebben. Hoe was dit bij jou? Want ik hoorde van de dermatoloog dat je eigenlijk na 3 maanden pas echt resultaat hebt.

  Hopelijk zijn we van de zomer allebei acnevrij!

  • Fijn dat je de bijwerkingen mee vindt vallen! Alles verschilt per persoon; zowel bijwerkingen als de werking. Ik weet niet meer precies wanneer ik uitbraken had. Weet wel dat de Roaccutane tijdens mijn eerste kuur pas na vijf maanden werkte (i.p.v. de drie die vaak genoemd wordt). Je kunt nergens van uit gaan eigenlijk.. Ben benieuwd, heb vanmiddag een gesprek met mijn dermatoloog. Zoals ik in deze post al vertelde, ga ik straks afbouwen. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.
   Succes met je kuur en houd me op de hoogte :)!

 2. jeetje 15 maanden lang zeg
  ik zit nu op 3 maanden maar het helpt niet.
  sinds ik het gebruikt heb ik het iedee dat het juist meer is geworden, en op plekken waar ik het eerst nooit had.
  ik baal er flink van want het begon op mijn 12e jaar en ben nu 22.
  Begin er wel beetje klaar mee te raken.
  Moet ik even goed langer roacutana gebruiken?

  • Hoelang moet je totaal roaccutane slikken? Drie maanden is ook wat vroeg om echt resultaat te merken… Die bijwerkingen zoals de verergering en acne op plekken waar je voorheen geen acne had, verdwijnen vanzelf.

 3. Hallo,

  Sinds twee weken zit mijn eerste kuur Roaccutane van 6 maand er op…
  Jammergenoeg merk ik hier en daar terug een puistje opkomen.
  Vanaf wanneer beslis je om een tweede kuur te starten, meteen of best nog even wachten vooraleer je de dermatoloog/dokter raadpleegt?
  Ik heb nooit volledig acnevrij geweest tijdens de eerste kuur en ik vrees dan ook dat de acne niet volledig weg is…

  • Hoi Michelle,

   Hoe veel mg heb je per dag geslikt? Heb je de minimale aanbevolen dosis gehaald? Dat bereken je door 120 mg keer je lichaamsgewicht te doen. De uitkomst is de minimale aanbevolen dosis in milligram.
   Als je het aantal mg maal de aantal dagen doet dat je Roaccutane geslikt hebt, moet je minimaal op de uitkomst van de 120 mg keer je lichaamsgewicht uitkomen. Ik hoop dat je het snapt ;)
   In ieder geval, als je die twee cijfers weet, kun je zien of je de Roaccutane ‘goed’ geslikt hebt. Ik zou als ik jou was nog even wachten met je tweede kuur. Ten eerste is het bijna zomer en ten tweede kan je acne minder worden. Succes :)

   • Ik hoor voor het eerst dat je een minimale dosis roaccutane moet slikken om resultaat te hebben. Is dat echt waar? Want in dat geval ga ik het met mijn dermatoloog bespreken. Ik zou wel graag acnévrij willen zijn in de zomer!

    Ohja ik had nog een vraagje: Jij gebruikt toch Effaclar ofzoiets voor je lippen? Is dit speciaal voor je lippen en zit het in een potje of tube? Ik gebruik namelijk nu vaseline en volgens mij verzorgt dat je lippen niet echt.

    En nog een vraagje: scrub jij je gezicht ook? Voorheen deed ik dat namelijk wel, maar het lijkt me nu niet zo’n goed idee, omdat mijn huid zo teer is.

    Dankjewel! :)

   • Ja dat is echt waar. Mijn dermatoloog spreekt over 120 mg per kilo lichaamsgewicht als minimale dosis, 150 mg per kilo lichaamsgewicht als maximale dosis.

    Ik gebruik Aquaphor voor mijn lippen, heel fijn spul. Je kunt het bestellen via roaccutanekuur.nl. Ik gebruik Effaclar H als dagcrème, die crème is verkrijgbaar bij de apotheek voor 13,95 euro (is van La Roche-Posay).

    Ik scrub mijn gezicht niet. Heb altijd acne gehad en scrubben met acne is niet goed: het opent je poriën en verspreidt de bacteriën… Nu dat je Roaccutane slikt, zou ik absoluut niet scrubben inderdaad! Als je dat wel doet, haal je je huid open denk ik… Succes met je kuur en houd me op de hoogte :)

 4. Hallo,

  Ik denk niet dat ik de hoeveelheid gehaald heb…
  Ik nam eerst 20mg maar na de eerste maand moest ik 30mg nemen, ik had veel te veel last van de bijwerkingen (droge lippen, ogen, huid, gewichtsverlies en emotionele schommelingen…) en heb dan om de dag 30mg genomen (afgewisseld met die 20mg). Na een tijdje raadde de dokter me aan om toch terug de 30mg te nemen, ik heb toen 1 maand 30mg genomen. Ik ben geeindigd met terug om de dag 30mg in te nemen, afgewisseld met de 20mg.
  Volgens mij heb ik 5700 mg genomen, terwijl mijn minimale aanbevolen dosis (? 120*54.5= 6540 ? ) 6540 mg is.

  Binnenkort zijn het ook terug examens en vroeger had ik er toen enorm veel last van ( waarschijnlijk door de stress é). Ik hoop echt dat het niet terug zo erg wordt als voordien…

  • Jammer is dat… Ik had dat tijdens mijn eerste kuur ook en toen kwam het terug :( Dit hoeft niet te betekenen dat bij jou hetzelfde gebeurt, maar toch… Ik hoop het ook niet voor je!

 5. Hai,

  Dames & Heren, ik ben een jongeman van 20 en ik heb last van de ergste acne die je kunt hebben conglobotae of hoe je het ook noemt :O en neej het is geen pretje dit houdt in dat je acne in het gezicht hebt wat meestal minder erg is .. maar je hebt ook last op de rug en borst en dit is een kwelling , neem dat maar van mij aan. vooral in de zomer wil je graag naar het strand wat hierdoor dus duidelijk niet gaat lukken. maarjah waar was ik ,
  Owjah ik heb nu 5 maand geslikt en me gezicht is echt verbeterd ik zeg nog niet helemaal clean .. paar littekens en rode vlekjes nog maar ik heb al lange tijd geen puistje meer gehad.. daarentegen me borst en rug zijn nog niet echt veranderd , terwijl dit toch echt de reden was waarom ik aan de roa begon :O , nu zegt me derma dat ik door moet slikken tot 6 a 8 maand , en als ik tot 8 maand doorslik haal ik de 150 mg per kilo lichaamsgewicht, want ik slik nu 60 mg per dag. Heeft iemand msschn hier nog meer ervaring mee? want ik begin het wel zat te worden en het beinvloed echt me hele leven :O

  Njah dit bericht is msschn opbouwend voor jullie , want je moet ma zo denken het kan altijd erger , er zijn altijd mensen die nog meer leed hebben.

  Check jullie later :)

  Richard

  • Hi Richard,

   Ik zou het wel volhouden, want als je nu stopt zijn de vijf maanden die je er nu op hebt zitten, voor niets geweest. Dat is zonde! Even doorbijten dus. En bedenk: wat zijn 3 maanden op een mensenleven en als je dan acnévrij bent? ;-)
   Succes!

   • ik houd het ook wel vol :) en je zult het niet geloven maar ik zit nu op precies 4 maand slikken en 24 dagen en ik heb nu eindelijk het gevoel dat me borst en rug beter gaan :O gelijk weer ff afkloppen :D maar als het zo door blijft gaan met verbeteren zou wel chill zijn :)

 6. Ik ben een vrouw van 21 en pas sinds 2 a 3 jaar last van pukkels. Vooral wanneer ik stress had. Ik ben aan de Roaccutane begonnen en de eerste maand werd het 3 keer zo erg, ik zag er niet uit. pas na 2 maanden zag ik resultaat. Ik slik 40 mg per dag en ben nu 3,5 maand opweg en m’n huid ziet er echt goed uit. Gewoon volhouden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. mijn dokter heeft me roaccutane gegeven zonder goed overleg (wat zijn de bijwerkingen enz.)
  heb nu voor een maand 10 mg gehad.. moet de 20e dag bloedprikken of mn lever nog goed werkt. ieeh…
  moet mijn dosis niet omhoog ? ik weeg ongeveer 65 kilo.

   • ik ben dus allergisch voor roaccutane… kreeg grote, rode, dikke vlekken op mij ngezicht dus was toen gelijk gestopt!

    (Ik heb geen puistjes en geen vette huid meer, omdat ik de diane pil al ongeveer 9 maanden slik, maar ik kreeg voor mijn roaccutane kuur opeens veel rode vlekjes en onderhudise onstekingen, varieerend van grootte.)

    heb nu eryacne, meeste rode vlekjes zijn verdwenen. heb nog erg veel last van de onderhuidse ontstekingen… wat kan ik daar tegen doen ?

   • Wat vervelend dat je allergisch bleek voor Roaccutane. Tegen onderhuidse ontstekingen kun je weinig tegen doen.. Probeer je huid goed te reinigen en genoeg gezond te eten (scheelt bij mij echt veel). Succes!

 8. Hallo…

  Op 8 maart ben ik gestopt met de roaccutanekuur. En heb nu Duac gel mee gekregen. Alleen nu heb ik 2 ontstekingen op mijn gezicht na het stoppen van de kuur en ook zijn de onderhuidse zeg maar witte bultjes onder de huid nog steeds aanwezig. Verdwijnen deze nog in de loop van de tijd? Of zou de huidtherapeut hier iets aan kunnen doen? Nog een kuur zie ik zelf echt niet zitten. Heb erg veel last gehad van de bijwerkingen.
  En ik vroeg mij ook af hoe jouw huid er op dit moment uit ziet? Nog steeds mooi gaaf of af en toe een ontsteking?

  Groetjes lis

  • Hoi! Waarvoor gebruik je Duac gel? Daar heb ik nog nooit van gehoord namelijk.. ik ben benieuwd! Vervelend dat je onderhuidse bultjes hebt. Misschien dat ze in de loop van tijd verdwijnen, maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Ik heb nu, een jaar nadat ik gestopt ben met Roaccutane, nog steeds af en toe last van puisten. Sommige acne is niet voorgoed weg, maar kan wel verminderd worden.
   Ik kan me heel goed voorstellen dat je geen zin hebt in een tweede kuur!
   Zoals ik al zei, ik heb nu nog steeds zo nu en dan puistjes. Niet heeel veel, maar heb nog wel last van onderhuidse ontstekingen en af en toe een witkop.

   Succes! Groetjes

   • Hoi,

    Duac gel heb ik gekregen voor de laatste ontstekingen er zit ook benzoylperioxide in en een antibiotica, zie deze link: http://www.consumed.nl/medicijnen/6964/Duac%C2%AE_Acne_Gel
    Ik kreeg het al in de laatste maand tijdens de kuur maar ben het pas gaan gebruiken toen ik klaar was omdat benzoylperioxide best agressief spul is en je huid nog meer uitdroogt. Op zich wel goed spul maar sinds ik het gebruik heb ik wel 2 nieuwe ontstekingen op mijn gezicht.
    De onderhuidse ontstekingen die jij hebt zijn die wel minder geworden? Want daarom wilde ik juist de kuur. Verder heb ik geen pukkeltje of gesloten comedonen meer, maar wel die witte talgbultjes en ontstekingen.
    En gebruik jij verder nog iets al nabehandeling van Roaccutane?

    Groetjes!

   • Hoi!
    Duac gel ken ik niet.. Hoe vaak gebruik je het? En smeer je het alleen op de puisten, net zoals benzoyl peroxide?
    De onderhuidse ontstekingen komen met vlagen. Soms heb ik weken nauwelijks wat, soms zitten ze er ineens. Daar doe je niets aan, denk ik.
    Ik gebruik op dit moment niets, wat ik doe is: ik slik alleen de pil (maar niet de Diane, ik slik de microgynon30), reinig mijn huid goed (La roche posay), gebruik dagcrème (Shiseido pureness moisturizer), gebruik zo nu en dan het mint julep masque van Queen Helene en tot slot gebruik ik minerale make-up (Everyday minerals, Essence -Kruidvat- en Maybeline als ik het goed heb). Wat gebruik jij? Groetjes, Sanne

 9. Ik heb niets meegekregen als nabehandeling. Zolang het goed gaat, vind ik dat ook prima. Het is nu redelijk onder controle en als ik last krijg, kan ik het altijd nog overwegen om langs te gaan bij m’n dermatoloog. Maar omdat ik daar al vijf jaar onder behandeling geweest ben, weet ik niet of dat nog zinvol is. Ik heb echt alles gebruikt en alleen 2 roaccutane behandelingen konden mijn acne aan om het maar zo te zeggen. Succes met alles en houd me op de hoogte!

 10. Beste mensen,

  Ik gebruik zelf ook roaccutane en wil jullie er op wijzen dat er 2 soorten roaccutane in de handel zijn in Nederland. Een hiervan is de echte roaccutane die in ongeveer 98% van alle gevallen ook daadwerkelijk helpt. De andere is een GOEDKOPERE versie hiervan, vaak proberen verzekeringen/apothekers deze te verkopen. Mocht je deze krijgen weiger dit dan en vraag om de echte. De echte roaccutane heeft op het doosje ook roaccutane staan in dikke letters. De andere heeft dit niet. Ze hebben beide dezelfde werkzame bestanddelen maar toch is de samenstelling van de echte (de iets duurdere) vele malen werkzamer. Vraag voor de zekerheid aan je dermatoloog of je daadwerkelijk de echte roaccutane krijgt en niet de goedkope namaak. Mocht je dermatoloog zeggen dat dit niets uitmaakt, dan raad ik je aan om direct naar een andere te gaan. Ik ben zelf medisch student dus ik weet wel ongeveer waar ik het over heb. Dit is ook bewezen door meerdere onderzoeken. Tevens heeft mijn broer 6 jaar voor mij roaccutane geslikt. En hij had dus de goedkopere versie van de roaccutane. En het heeft bij hem niet geholpen, alleen kreeg hij een droge huid/lippen en andere bijwerkingen. Dus alsjeblieft mensen vraag aan je dermatoloog of je de echte krijgt, want anders slik je het misschien wel voor niets. En het enige wat je dan krijgt zijn de bijwerkingen…

  Ps: vertel dit alsjeblieft door, dat niet nog meer mensen hetzelfde verhaal als mijn broer krijgen.

  • Ik hoop dus niet dat dit waar is, want ik slik een andere versie (van Actavis). Bij de apotheek hadden ze Roaccutane niet. De dermatoloog had wel Roaccutane op het recept geschreven.
   Pas over een week heb ik een afspraak met m’n dermatoloog zodat ik het kan vragen. Zit dan een maand aan het medicijn.

   Groeten

 11. Hallo allen,

  Vanmorgen bij de huisarts geweest en voor 6 weken een Roaccutane kuur meegekregen.
  Eerlijk, vind het doodeng om te gaan gebruiken. En is 6 weken wel voldoende? Mijn acne is al jaren actief in de hals en op de rug.

  En is het wel goed om nu te gebruiken met de zon? En hoe kan ik mijn huid voor de zon beschermen?

  • Hoi Maartje! Mijn eerste reactie is: wat “gek” dat je maar 6 weken Roaccutane hebt voorgeschreven gekregen. Ga je het maar 6 weken slikken, of kreeg je het voor 6 weekjes mee bij de apotheek? Dat kan namelijk ook heel goed. Ik ben benieuwd.
   Je moet heel goed oppassen met de zon. Je moet je, net zoals normaal, goed insmeren. Het enige verschil nu is dat je je met een hogere factor moet insmeren, omdat je huid tijdens een Roaccutane kuur erg dun wordt. Ik raad je de zonnebescherming van La Roche Posay aan, die is zeer goed voor je acnehuid. Echt een aanrader! Het is te koop bij de apotheek! Succes en houd je me op de hoogte?

 12. Mijn acne is onstaan op mijn 13e en ben inmiddels 25.
  Dus loop er al een enige tijd mee rond……En toch schijterig om te gaan gebruiken door alle verhalen die je leest. De huisarts schreef het mij in ieder geval zeer makkelijk voor.
  Hoefte niet bloed te prikken o.i.d. Moest na 6 weken weer even langskomen!

  • Ik kan me heel goed voorstellen dat je het eng vindt. Roaccutane valt op geen manier goed te praten: het is nu eenmaal een agressief middel. Maar het werkt over het algemeen gezien wel (kleine uitzondering daargelaten) dus wat dat betreft zou ik het wel gebruiken als echt niets anders werkt. Dat was bij mij ook het geval. Ik heb 2 kuren geslikt en zou het nooit van m’n leven weer doen, maar ben wel blij dat ik het heb gedaan. Al wil dat helaas niet zeggen dat ik nu puistvrij ben…
   Houd je me op de hoogte?

 13. Hoi Maartje, mijn huisarts gaf het mij een jaar geleden ook heel makkelijk mee, toen gingen ze bij de apotheek moeilijk doen(wat heel logisch is) en is mijn huisarts volgens mij op de vingers getikt. Zorg in ieder geval dat je de pil slikt en/of altijd een condoom gebruikt! En ik zou na die 6 weken je bloed laten testen, ik deed dat ook elke 6 weken en had in de laatste 3 maanden verhoogde lever waardes! Ik had niet last van super erge acne maar ik wou voor eens en altijd van die puisten af. ik heb het 6 maanden gebruikt en nu is het helemaal weg en ik ben heeeel blij dat ik het heb gebruikt!!!! Wat mij vooral ontmoedigde is dat het in het begin erger werd, ik vond zelf dat ik er niet uit zag maar pas na 2 maanden werd het minder en zag ik ze als sneeuw voor de zon verdwijnen! Dus als je begint kan je het beste volhouden. Bijwerkingen: ik ben vreselijk moe geweest, echt niet normaal, vond 40 werken in de week veels te veel! ik ging heel snel blozen en was ontzettend huilerig. Die 6 maanden waren niet leuk maar het was het wel waard. Hoop dat ik je een beetje info heb kunnen geven, je kan alles vragen ik hou m’n mail in de gaten. X

 14. Roaccutane.. echt verschrikkelijk spul :P ik heb het 3 dagen geslikt en ik kreeg meteen droge ogen en rare rode kleine bultjes op mn gezicht. week later weer opnieuw begonnen op advies van de huisarts, en toen zat heel mijn gezicht onder grote dikke rode bulten. echt verschrikkelijk :P
  gelijk weggegooid, wat een TROEP zeg!

  ik gebruik nu de alternatieven:
  eryacne
  vichy producten, normaderm.
  diane pil
  en ik ga naar de huidtherapeute (wordt vaak vergoed met verwijsbrief dokter !)

  de diane pil is echt een wondermiddel.. mijn huid glimde zóóó erg’. ik werd ook heel erg gepest. met deze pil hoef ik geen lage poeder op! heerlijk!

  mensen die toch roaccutane gebruiken, ik snap jullie keuze. ik weet hoe onzeker je van een onzuivere huid kan worden. Maar bedenk goed bij jezelf of je het wel ECHT wilt!:)
  success

 15. Slik nu een weekje Roaccutane en het is redelijk verergerd. Heb opeens op m’n wangen puistjes, waar ik ze nooit heb en ik voel me daardoor verschrikkelijk.. Hopelijk is het volgende week minder! Sowieso een moeilijke situatie nu, ik heb volgend weekend een afspraakje met een jongen, alleen ben nu erg bang dat mijn huid er nog steeds als een veldslag uitziet.. Hoping for the best, en anders zeg ik die date af ben ik bang

  • Hoi Iris,
   Ik begrijp maar al te goed hoe je je voelt! Ik heb uiteindelijk twee kuren geslikt en bij beide kuren kwam mijn acne eerst heftig terug voordat het minder werd. Dat is een ervaring die veel mensen helaas met je delen… dat ‘hoort’ bij Roaccutane, hoe vreselijk irritant het ook is. Ik snap heel goed dat je absoluut geen zin hebt in een afspraakje als je huid er slecht uitziet. Ik hoop voor je dat het toch meevalt… het valt zeker niet mee om je hier over heen te zetten, ik weet nog precies hoe ik me toen voelde. Laat ik het zo zeggen: ik was toen nooit met jongens bezig en als ze dichtbij kwamen, hield ik ze op gepaste afstand. Tijdens het uitgaan was dat goed te doen; in dat licht ziet bijna iedereen er goed uit, maar in RL afspreken bij daglicht vermeed ik altijd…. veel succes!

   • Hoi

    ik slik vanaf begin september en heb nog steeds last van puistjes terwijl ik het al 2 maanden slik.
    Is dit normaal

   • Hoi Angela,

    Dat kan goed. De werking van Roaccutane is bij iedereen verschillend. Meestal werkt het na enkele maanden. Ik vrees dat je nog even geduld moet hebben. Hoelang duurt je kuur?

    Gr Sanne

 16. Ik ben pas gestopt met het gebruiken van de tabletten. Ik heb ze 6 tot 7 maanden gebruikt en had er echt genoeg van. De bijwerkingen waren vreselijk het scheurde rondom me mond helemaal open waar ik heel erg van baalde!!! Maar ik hoorde laatst van iemand dat als je ermee stopt dat je huid dan nog steeds blijft scheuren door droogheid :((( wat ik nu zelf ook heb gemerkt!!!!
  Had jij dat ook? En wat kan ik het beste daarvoor gebruiken?

  • Hoi Chakira,

   Fijn dat je gestopt bent met de Roaccutane!

   Wat goed helpt tegen je droge huid is Effaclar H van La Roche Posay. Je kunt het bij de meeste apotheken kopen voor +/- 14 euro. Effaclar H is ook online te bestellen! Het is een dag-en-nachtcreme speciaal voor de huid broos (droog/aangetast) door acnemedicatie. Een heel fijne creme!

   Succes!

 17. Hallo mensen, wat een heftige ervaringen allemaal. Ik begin als het goed is maandag met de Roaccutane. Ik heb sinds mijn 15e last van acne en heb er tot nu toe zo veel aan laten doen, helaas geen resultaat of een tijdelijk mooie huid. Sinds ongeveer een half jaartje weet ik dag Roaccutane bestaat. Na de bijwerkingen te hebben gelezen heb ik er alles aan gedaan om het uit te stellen. Kapotte lippen, droge ogen, vervellingen daar zat ik niet op te wachten. Heb net tere antibiotica kuren achter de rug, genaamd de Doxycycline 100 Mg. Mijn huid reageerde daar super goed op, kreeg er een mooie huid voor terug. Maar niet eens een kleine twee weken na het stoppen van de kuur kwam het weer langzamerhand terug. Nu wil ik graag weten wat ik kan verwachten van de Roaccutane als ik begin met 20 Mg. Dit is de laagste dosering heb ik begrepen. Vallen dan de bijwerkingen mee? En wat kan ik het beste gebruiken voor mijn lippen mochten ze droog zijn? Ik ben nu onder behandeling bij bergmanclinics en zij hebben mij de sis balm aanbevolen. Is er misschien iets beters aan te bevelen? Dankjewel en fijn dat er op deze manier elkaars ervaringen en vragen hier over gedeeld kunnen worden.

  • Beste Nesla, ik kan me voorstellen dat je Roaccutane spannend vindt. Of ede bijwerkingen meevallen is niet goed te zeggen. Dat verschilt heel erg per persoon. Sis balm ken ik noet. Ik gebruikte altijd aquaphor, te bestellen via roaccutanekuur.nl. Amerikaanse dermatologen schrijven dit voor aan mensen die Roaccutane gaan slikken. In Nederland is het niet in de winkel te koop. Succes met je kuur en laat je me weten hoe het gaat?

   • Hallo allemaal,

    Dit is mijn 12e dag dat ik de Roaccutane inneem. Mijn mondhoeken zijn al gescheurd en wat vervellingen op m’n lippen. Ook heb ik laat van enorm veel roos. Is dat ook een bijwerking van de Roaccutane? Ik slik nu 20 Mg en dacht dat het wel mee zou vallen maar heb het onderschat. Ik heb vandaag voor het eerst ook enorm last van hoofdpijn en duizeligheid. Ik ben nu best bang dat ik straks een hogere dosering krijg. Wat is de maximale duur van deze kuur? Dankjewel allemaal.

    Groetjes,
    Nesla

 18. Hallo allemaal,

  Ik gebruik al 1,5 maand de roaccutane, in het begin moest ik de gedurende 1 maand 30
  Mg slikken. Dat ging best goed, behalve de eerste paar weken. Maar daarna werd het minder. Na die 1 maand moest ik 60 mg slikken.
  Ik heb nou echt een hele droge huid en mijn mondhoeken zijn gescheurd. Plus mijn acne is toegenomen.
  Mijn vraag is:
  Is dit normaal dat het opeens meer wordt?

  en mag ik een dagcreme gebruiken, want ik zie er niet meer uit!!
  Zo ja welke dagcreme?

  • Hoe is het opgelopen met je acne? Ben je er vanaf?
   Ik moet ook beginnen met 30mg per dag en daarna 60 mg per dag. Ging dit wel goed? Ben heel benieuwd!

   • Het ging heel goed alleen de bijwerkingen werden steeds meer en ik heb er veel last van gehad. Na een tijdje was mijn vetgehalte in mijn bloed te hoog dus moest ik toch wat lagere dosis innemen. 1 maand heb ik het nog gebruikt daarna met lage dosis en ben nu ongeveer 1 maand gestopt. Het gaat nu wel goed. Ben maar blij dat ik van de bijwerkingen en van mijn acne af ben! Hoop dat het niet meer terugkomt

 19. hoi,
  ik ben nu 15 jaar oud en heb sinds mijn 11e acné conglobata, ik gebruikte ongeveer 18 maanden roaccutane, en dit middel werkte bij mij niet. Het middel maakte het juist alleen maar erger.
  Helaas had ik dus ook nog eens last van die vervelende bijwerkingen.
  Nu gebruik ik een ander middel, soort van medicijnen tegen Lepra. Deze werken echter veel beter. Nu ben ik na 4 jaar acné, bijna van mijn acné af.
  Ik raad jullie allemaal aan, als je na een minimaal 6 maanden of langer geen verschil merkt, en het juist erger wordt. Dan over te stappen naar een ander medicijn. Natuurlijk wel in overleg met je dokter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s