Acné en zon

Standaard

Nu de zomer er daadwerkelijk aan zit te komen, is het belangrijk te weten wat je het best kunt smeren op je acnehuid. Jouw huid vergt natuurlijk een andere aanpak dan een egaal huidje zonder pukkels.

In het begin lijkt het erop dat de zon zorgt voor veel goeds. Je verkleurt, waardoor je rode vlekken/littekens minder zichtbaar worden. Ook drogen pukkels uit door de zon. Tot je langer en vaker in de zon zit en je tot de conclusie komt dat de zon averechts werkt op je acne, het wordt erger. Door veel UV-straling van de zon of zonnebank, verdikt de hoornlaag van je huid. Dit heeft als resultaat dat je talgklieren dicht gaan zitten. De talg kan moeilijk weg (uitdrukken), resultaat: de verstopping wordt een ontsteking.

Is het dan beter om de zon helemaal te mijden?

Nee, tenminste, als je met mate in de zon gaat. En het allerbelangijkste: als je je goed insmeert. Mijn voorkeur gaat uit naar La Roche Posay en dan de lijn genaamd ‘Anthelios’ (= zonnebrandlijn). Dit merk zul je al vaker voorbij hebben zien komen. Het is namelijk hét merk als het gaat om gezichtsverzorging voor de acnehuid. Ideaal dus! Bovendien wordt dit merk aanbevolen door dermatologen.

Dus: smeer je goed in en zorg ervoor dat je verantwoord zont! Happy summer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s