Stomen: een verwenmoment voor je acnehuid

Standaard

Als je met je acnehuid een behandeling ondergaan hebt bij de schoonheidsspecialiste, weet je vast hoe fijn stomen is. Na het reinigen wordt er gestoomd gedurende ongeveer vijftien minuten. Stomen zorgt ervoor dat je porien open gaan staan waardoor je na het stomen puistjes gemakkelijk uit kan knijpen zonder veel kracht te zetten. Hierdoor krijg je minder snel littekens of rode plekken na het uitknijpen. Als je na het stomen een masker aanbrengt, wordt je huid extra goed gereinigd.

Sinds een paar weken gebruik ik de Inventum FS50 gezichtssauna. De gezichtssauna is gemakkelijk in gebruik, het water kookt vlug waardoor je na 5 minuten al kunt stomen. Bij De Tuinen kocht ik aroma’s voor op een watje. Omdat je maar twee druppels van het aroma op het watje hoeft te doen voor voldoende werking, doe je daar erg lang mee. Ik kocht Kamille en Rozenhout, erg lekker en goed voor mijn acnehuid. Tevens kocht ik Eucalyptus, een aroma dat ideaal is wanneer je verkouden bent. Bij de Inventum FS50 zit een neusstuk die je kunt gebruiken als je verkouden bent.

Ik merk heel goed dat het Queen Helene mint julep masker welke ik twee keer per week gebruik, beter zijn werk kan doen. Na het afspoelen van het mint julep masker voelt mijn huid heel zacht en puisten zijn duidelijk minder aanwezig of kleiner geworden. Met name witkoppen overleven het masker niet, ideaal toch?

De gezichtssauna is te koop bij onder andere de Kijkshop en kost 29,99 euro. De aroma’s van de Tuinen (eigen merk) kosten ongeveer 5 tot 8 euro voor een klein flesje waar je heel lang mee doet.

2 gedachtes over “Stomen: een verwenmoment voor je acnehuid

  1. Pingback: Dagelijkse routine | Over acne

  2. Ik gebruik altijd benzoylperoxide hydrogel van de apotheek, maar het is redelijk prijzig om elke twee weken te halen en deze keer was ik te laat! Helemaal paniek natuurlijk. Ik weet van stomen, werkt een geur met groene thee ook? Verder heb ik ook nog argan olie liggen en ik dacht dat maskertjes misschien werken. Ik ben tevreden met mijn huid zoals het nu is dus ik hoop dat ik het even zonder kan doen en deze middelen misschien werken? :(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s