Eerste glycolzuurbehandeling tegen acne littekens

Standaard

Gister was ik bij de huidtherapeut voor mijn allereerste glycolzuurbehandeling tegen mijn acne littekens en rode vlekken.
Voorafgaand aan deze eerste behandeling gebruikte ik NeoStrata producten die mijn huid hebben voorbereid op deze iets heftigere behandeling.

Na het reinigen van mijn huid werd het glycolzuur 20% op mijn huid aangebracht met een kwast. Af en toe prikte het zuur op mijn huid maar dat werd al snel minder vervelend. Het zuur heeft een paar minuten op mijn huid gezeten. De tijd dat het zuur op je huid zit hangt af van hoe je huid op het glycolzuur reageert. Na die paar minuten sprayde de huidtherapeut een soort sodawater over mijn huid zodat mijn huid weer in balans was. De gevoeligheid van mijn huid verdween door het sodawater. Een heel raar gevoel; je huid is daarna helemaal rustig en je hebt geen last van het prikkelende gevoel van het zuur. Mijn huid was best rood na het sodawater. Hieronder zie je twee foto’s van mijn huis een paar minuten na het sodawater, de ergste roodheid was toen al verdwenen.

Op de eerste foto zie je een rode vlek: dat is een hardnekkige talgbult die voorafgaand aan de glycolzuurbehandeling leeggehaald is, vandaar dat deze best rood is.

20130323-135340.jpg

20130323-135411.jpg

Over twee weken heb ik mijn tweede glycolzuurbehandeling.

5 gedachtes over “Eerste glycolzuurbehandeling tegen acne littekens

  • Beste Joost,
   Mijn huid ziet er beter uit: minder rode vlekken en meer 1 kleur (zoals het hoort). Vrijdag heb ik mijn 2e behandeling. Na 6 behandelingen, om de twee weken, is het resultaat optimaal. Komend weekend weer een update!

   Overweeg jij ook glycoolzuurbehandelingen? Hoe is jouw huid?
   Gr. Sanne

 1. Dat is mooi om te horen dat het goed werkt. Voor mijn acne ga ik nog naar mijn huisarts en die schrijft voor mij Duac acne gel en nog een pilletje(waar ik nu de naam niet van weet). Maar als het niet goed werkt, proberen we misschien een dermatoloog. Zelf ben ik bang dat ik dan zulke pillen krijg die jij hebt gehad.

  De laatste tijd gaat het goed met mijn huid alleen heb ik soms periodes waarin ik veel last ervan krijg. Ik heb er pas geleden weer een gehad dus mijn huid is weer in de herstelmodus.Maar toch ben ik wel tevreden als ik mijn huid nu zie en hoe het een paar jaar geleden was. Maar ik heb zelf ook last van rode vlekken en ook diepe littekens, dus zo’n behandeling lijkt me wel fijn.

  Groetjes Joost

  • Aha oké! Ik ben benieuwd welke pilletjes je slikt. Minocycline misschien? Bij mij hebben acnebehandelingen via de huidtherapeut ook goed gewerkt, wellicht een idee voor jou? Als je huid rustig is kun je daar starten met glycoolzuurbehandelingen. Huidtherapeut doorverwijzing krijg je sowieso via de dermatoloog, misschien ook via je huisarts, dat weet ik niet zeker.
   Succes en houd me op de hoogte als je wilt!
   Gr. Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s