Tweede glycolzuurbehandeling tegen acne littekens

Standaard

Vrijdag heb ik mijn tweede glycolzuurbehandeling gehad. De huidtherapeut gebruikte vorige behandeling 20%, dit keer werd het opgeschroefd naar 50%, heftig!
Glycolzuur (fruitzuur) is ideaal voor rode vlekken en andere acne littekens. Behandelingen vinden plaats bij de huidtherapeut, vraag je dermatoloog om een doorverwijzing! De kosten worden veelal (helemaal) gedekt door je zorgverzekeraar.

De behandeling ging als volgt: na het reinigen werd het zuur aangebracht op mijn huid. Ik merkte direct dat het zuur veel heftiger was dan vorige keer. Het prikte en brandde een beetje maar dat hoort erbij. Mijn voorhoofd reageerde heftig en daarom sprayde de huidtherapeut vrij snel neutraal sodawater, de prik en het branderige gevoel verdwenen direct. Na een paar minuten werd mijn hele gezicht geneutraliseerd door het sodawater, een fijn gevoel –> het branderige gevoel was weg!
Mijn huis was vuurrood na de behandeling. Op m’n gezicht werd citaplast aangebracht, met name op mijn kin. Mijn huid liet daar een beetje los, klinkt heftig he? Dat viel eigenlijk heel erg mee want vandaag, twee dagen later, zie je daar niets van. Mijn huid is nu echt rustig en mijn huid is vernieuwd; het ziet er rustig en neutraal uit.

Zie hieronder foto’s van direct na de behandeling. Je ziet dat de huid rond mijn mond en op mijn kin loslaat. Over een paar dagen laat ik je het resultaat zien van hoe mijn huid een halve week na de behandeling is.

20130414-102218.jpg

20130414-102249.jpg

20130414-102310.jpg

Toen ik om 18.30 uur naar huis reed wist ik zeker dat ik de deur niet meer uit zou gaan, dat kon echt niet! Toch zat ik om 20.00 uur in de auto om boodschappen te doen! Mijn huid was in 1,5 uur tijd zo opgeknapt, de roodheid was grotendeels weg en ook de huid rond mijn mond zag er niet zo heftig uit.

Komende week maak ik een blog met foto’s hoe mijn huid er uitziet!

4 gedachtes over “Tweede glycolzuurbehandeling tegen acne littekens

  1. Je huid ziet er goed uit!

    Mag ik vragen wat voor jou de kosten zijn van een glycolzuur behandeling en acnebehandeling? Op dit moment betaal ik 80 euro voor een korte behandeling en vind dit erg prijzig, eerst was het ongeveer 40 euro. Er wordt nog geen glycolzuur gebruikt, dan wordt het meer dan 100 euro. Is dat bij jou ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s