Derde glycolzuurbehandeling tegen acnelittekens

Standaard

Eergister had ik mijn derde glycolzuurbehandeling tegen mijn littekens na acne. Vorige behandeling was best heel heftig: mijn huid was vuurrood en mijn huid liet rond mijn kin los. Gelukkig herstelde mijn huid heel erg snel. Een kleine week na de behandeling was mijn huid volledig herstelt en was het niet meer aan het vervellen.

Mijn derde glycolzuurbehandeling was net als vorige behandeling met 50% glycolzuur. Het zuur brandde behoorlijk maar omdat dit voorlopig mijn laatste behandeling is vanwege de zomer, vond ik het niet erg. Na de behandeling was mijn huid weer heel erg rood. Ik maakte direct foto’s maar op de foto’s is mijn huid niet half zo rood als het in werkelijk was. Zie de foto’s hieronder.

20130504-130314.jpg

20130504-130347.jpg

20130504-130410.jpg

Ik merk dat mijn huid dit keer niet zo snel herstelt als vorige keer. Er zitten een soort korstjes op mijn huid en mijn neus is enorm aan het vervellen. Er komt nu echt overal nieuwe huid, glycolzuur werkt dus ontzettend goed. Het is wel even doorbijten en veel Cicaplast (La Roche Posay) smeren om mijn huid te laten herstellen maar met een mooie, meer egale huid in het vooruitzicht, is dat het waard.

Gistermorgen nam ik foto’s van mijn huid. Je ziet de korstjes en herstellende delen van mijn huid heel goed.

20130504-130753.jpg

20130504-130808.jpg

Het is nu zaterdag, twee dagen na de behandeling, en de zon schijnt volop. Ik heb mijn huid sinds de behandeling intensief ingesmeerd met Cicaplast om het herstelproces te versnellen. Met mijn gezicht mag ik niet in de zon dus heb ik factor 50 van La Roche Posay gesmeerd, absolute aanrader voor iedereen met een acnehuid; de zonnebrand van La Roche Posay is heel erg fijn en niet slecht voor je huid. Ik probeer de zon op mijn gezicht te ontwijken, met mijn armen mag ik wel in de zon gelukkig!

Zoals ik aangaf was dit voorlopig mijn laatste glycolzuurbehandeling. Na 6 behandelingen is het optimale resultaat bereikt maar omdat het nu bijna zomer is en ik over 6 weken op vakantie ga, laat ik mijn huid herstellen van de laatste behandeling en kan ik tijdens mijn vakantie wel met m’n gezicht in de zon. Na de zomer (als ik niet meer bruin ben en de pigment dus uit mijn huid is) wil ik de laatste behandelingen doen.

Ik houd jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s