De zon en acne

Standaard

De zomer betekent voor mij zo snel mogelijk een bruine kleur krijgen zodat ik zonder make-up de deur uit kan. Mijn acne wordt gecamoufleerd door mijn bruine kleur en actieve pukkels drogen uit na een dagje in de zon.

Toch ga ik in de zomer niet heel veel met mijn gezicht in de zon, omdat ik de klok er op gelijk kan zetten dat ik na de zomer verergerde acne heb. Alsof de zon alles even onderdrukte en het daarna ineens tevoorschijn komt. Hebben jullie dit ook?

Ik kan jullie de zonnebrand uit de Anthelios lijn van La Roche Posay heel erg aanbevelen. Ik gebruik zelf factor 30 voor mijn gezicht. Deze zonnebrand is speciaal voor de acnehuid, echt een aanrader!

4 gedachtes over “De zon en acne

  1. Hoi,
    Mijn dermatoloog heeft dit meermaals uitgelegd aan mij. Je puistjes drogen inderdaad uit door de zon. De zon heeft een gunstig uitdrogend effect. Maar omdat je huid echter droog is zal ze meer talgklieren beginnen aanmaken, waardoor je net meer puistjes krijgt.

    • Hoi Lois,

      Deze zonnebrand kun je kopen bij de apotheek of online (Google maar even!)! Succes en fijne vakantie! Ps. Van dezelfde lijn hebben ze ook een fijne aftersun voor je acnehuid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s