Satijn voor een betere huid

Standaard

Sinds de pubertijd ben ik druk bezig om mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen. Een milde maar wel effectieve reiniging, een dagcrème die mild is voor mijn acnehuid, behandelingen via de schoonheidsspecialiste en uiteindelijk veel medicijnen en antibiotica via de dermatoloog. Ik heb eigenlijk nog nooit stilgestaan bij hetgeen waarmee mijn huid de meeste uren per dag in aanraking komt: mijn kussen. Je kussen met regelmaat in de wasmachine doen spreekt voor zich, maar stilstaan bij het materiaal van je kussen? Daar had ik nooit eerder over nagedacht.
Tot ik op de site van Satin Sleepers terecht kwam: een website waar satijnen kussenslopen besteld kunnen worden. De voordelen van satijn? Satijn is zacht waardoor je huid niet langs het stugge katoen schuurt tijdens het slapen. Dat mijn haar minder vet zou worden en weer zou gaan glanzen was mooi meegenomen, maar dat de satijnen kussensloop puistjes vermindert doordat het de overtollige talgproductie remt, was voor mij een reden een kussensloop te testen.

Een maand geleden sliep ik voor het eerst op mijn gebroken witte satijnen kussensloop. Satijn is heerlijk zacht, echt een groot verschil met mijn katoenen kussensloop. Alleen daarom zou je het al aanschaffen!
Na vier weken uitvoerig testen, kan ik uit ervaring spreken en zeggen dat mijn huid over het algemeen rustiger geworden is. Mijn puistjes op mijn slapen zijn minder geworden en ik merk dat mijn huid langzaam bijkomt. Het wordt rustiger en dat is fijn! De rode vlekken lijken wat minder rood te zijn. Ook valt het me op dat mijn huid beter gehydrateerd is wat zeker nu prettig is.
Naast mijn huid heeft het satijn ook mijn haar goed gedaan: mijn haar glanst veel meer.

Ik ben om! Voor mij geen stugge kussenslopen meer, ik kies voor satijn. Wil je ook ervaren wat satijn voor je huid en haar kan doen? Via www.satinsleepers.nl kun je een grote kussensloop (= standaard maat) voor maar 19,95 euro. Een ‘klein’ formaat kost 14,95 euro. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

7 gedachtes over “Satijn voor een betere huid

  1. Fijn dat alles rustiger wordt! Het kussensloop lijkt me heerlijk, misschien ook wel wat voor mij!

    Zou je nog een roaccutane kuur doen voor je huid, of is dat uitgesloten?

    • Hoi Lis! Absoluut… Een satijnen kussensloop is zeker een aanrader. Ik zag dat satinsleepers.nl nu ook satijnen dekbedovertrekken verkoopt :-)
      Ik ga nooit meer Roaccutane slikken, na twee kuren van totaal 1,5 jaar moet ik er niet aan denken die rotzooi weer te slikken. 23 januari heb ik een afspraak bij de dermatoloog omdat m’n acne langzaam lijkt te verergeren. Hoop het met een nieuwe crème wat te kunnen verminderen… Hoe is het met jouw huid?

  2. Hoi! Ik heb er ook maar meteen 2 aangeschaft. Ze zien er in eerste instantie een beetje raar uit, maar ze liggen heerlijk! Ik heb ze pas 3 dagen, dus echt beoordelen of mijn acné er minder van wordt, kan ik nog niet. Maar het is in ieder geval een stuk fijner om op te liggen dan op een katoenen / katoensatijnen kussensloop.

  3. Ik gebruik nu ongeveer een maand een satijnenkussensloop via Satinsleepers.
    Echt, wat is dat een verademing voor mn haar. Met een normale kussensloop had ik elke ochtend klitten.
    Nu komt mn haar eindelijk tot rust en heb ik geen oorlog meer ochtends als ik wakker wordt.

    M´n huid is momenteel vrij rustig en minder droog, maar ik durf niet te zeggen met 100 % te zeggen of dit door het kussen komt. Ik kijk het nog even aan, voordat ik daar echt iets over kan zeggen.

    Het slapen op het kussen vind ik erg prettig en zacht voor mijn huid.

    Kan niets anders zeggen dat ik vol lof ben over een satijnensloop en zoo blij dat ik dat ik de keuze heb gemaakt om er eentje aan te schaffen.

  4. Een satijnen kussensloop ligt sowieso veel beter dan een katoenen. Daarnaast heb ik het idee dat de huid die op het kussensloop ligt (dus mijn wangen, slapen en kin) minder droog zijn :)

Plaats een reactie